Komentara: 1
Pregleda: 4290

Talentovani matematičari OŠ "Ivan Goran Kovačić"

05.03.2013. u 18:07h
Izvor: RTV Yueco
Gradsko takmičenje iz matematike okupilo je više od 300 talentovanih matematičara iz subotičkih osnovnih škola. Od dvadeset i jednog učenika OŠ „Ivan Goran Kovačić“ koliko je učestvovalo na gradskom takmičenju iz matematike , njih petnaestoro je osvojilo plasman na okružno takmičenje.
Talentovani matematičari OŠ "Ivan Goran Kovačić"

Matematika za većinu đaka predstavlja bauk, ali ne i za Unu, Teodora i Nikolu koji najviše vole upravo ovaj predmet u školi. Njih troje su prethodnog vikenda učestvovali na gradskom takmičenju iz matematike i osvojili, prvo, odnosno drugo mesto. Sada vredno rade zadatke iz matematike pripremajući se za okružno takmičenje.

Gradsko takmičenje iz matematike održano je 2. marta u OŠ „Majšanski put“ koje je okupilo preko 300 đaka iz 19 subotičkih osnovnih škola. Ono što je prethodilo gradskom je školsko takmičenje iz matematike. Na osnovu rezultata sa ovog takmičenja odabrani su đaci koji su predstavljali školu na gradskom takmičenju.

Petnaest učenika OŠ „Ivan Goran Kovačić“ koji su izborili plasman na okružno takmičenje iz matematike svakodnevno radi zadatke iz ove oblasti kako bi izborili još bolji plasman za svoju školu. Ono što im predstoji, osim okružnog takmičenja jeste i učešće u takmičenju „Misliša“ koje organizuje Društvo matematičara „Arhimedes“ uz saglasnost Ministarstva prosvete sa ciljem popularizacije matematike.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 4290
Povezane teme

takmičenje iz matematike

Oš Ivan Goran Kovačić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.