Komentara: 0
Pregleda: 4293

Takmičenje u uličnom vežbanju sa dobrotvornim karakterom

25.04.2014. u 19:47h
Izvor: Subotica.com
U subotu u Dudovoj šumi biće održano sportsko dešavanje koje će okupiti ljubitelje uličnog vežbanja i sve one koji vole izazove ovakvog tipa. U pitanju je takmičenje u vežbama snage i izdržljivosti, koje u kombinaciji sa atletskim i gimnastičkim sposobnostima testira učesnike u različitim disciplinama. Takmičenje, koje počinje sutra u 10 časova, ima i humanitarni karakter.
Takmičenje u uličnom vežbanju sa dobrotvornim karakterom

U cilju promovisanja rekreativnog sporta, Kancelarija za mlade je podržala inicijativu neformalne grupe “Bar Devils” da se održi humanitarno takmičenje u uličnim vežbama (street wokout), koje će se održati u subotu, 26. aprila, sa početkom u 10 časova u Dudovoj šumi. Prijava po disciplini je simboličnih 50 dinara, a prikupljen novac će ići u dobrotvorne svrhe.

Discipline u kojima se takmičari mogu prijaviti su: freestyle, ruski zgibovi, zgibovi poduhvat, zgibovi naduhvat, propadanja na šipci, propadanje na razboju, zatvorska propadanja, dijamant sklekovi, obični sklekovi i pištolj čučnjevi.

Street workout, odnosno ulično vežbanje je relativno novi način vežbanja koji se javlja '80 godina u Americi, da bi se kasnije preneo u Europu, i tu počinje njegovo širenje. Trenutno najbrži rastući trend fitnesa se oslanja na materijale pronađene u okruženju i igralištima. U pitanju je kombinacija gimnastike i akrobatike na otvorenom, sa jednom dodatnom dozom razmišljanja same osobe koja nastupa, gde njegov nastup prerasta u jedan slobodan stil koji postaje atraktivan i mnogo zabavniji nego klasična gimnastika.

U ulično vežbanje se mogu upustiti apsolutno svi, bez obzira na pol, godište ili trenutnu fizičku spremnost. Tri glavne karakteristike ovog sporta su: besplatan je, krasi ga izuzetna atraktivnost i vrlo je efikasan za muskulaturu, zglobove i tetive.

Na mestu događaja biće prisutni volonteri Kancelarije za mlade koji će doprineti aktivnije razgovoru sa mladima na temu zdrave ishrane i kvalitetnom provođenu slobodnog vremena.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 13 časova
Komentara: 0
Pregleda: 4293

Povezane vesti

Povezane teme

street workout

ulično treniranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.