Komentara: 0
Pregleda: 4557

Takmičenje u recitovanju

07.12.2008. u 12:20h
<p>Po osamnaesti put se u Osnovnoj &scaron;koli &ldquo;Jovan Jovanović Zmaj&rdquo; je organizovano takmičenje u recitovanju Neme&scaron; Nađ Agne&scaron;. Učestvovali su učenici Osnovnih &scaron;kola iz cele Vojvodine i nekoliko kulturnih dru&scaron;tava.</p>
Takmičenje u recitovanju

Donatori ovogodišnjeg takmičenja su grad Subotica, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i kulturu, Savez Vojvođanskih Mađara i Grafoprodukt koji je zadužen za štampanje pohvalnica i diploma. U čast poznate pesnikinje “Nemeš Nađ Agneš” koja je umrla 1991 godine, organizuje se takmičenje u recitovanju. Poslednje dve do tri nedelje učesnici su se pripremali tako što su uz pomoć nastavnika birali pesme i pesnike, a kasnije ih učili.

Ove godine prijavilo se 113 takmičara iz 23 škole i 9 kulturno-umetničkih društava, a njih oko 60 su naši sugrađani. Đaci su podeljeni u šest grupa po uzrastu i po stepenu poznavanja jezika. Prva tri najbolja učenika iz svake grupe su dobili nagrade, knjige, a to su obezbedili donatori. Svake godine se sve više učenika prijavljuje i vrlo rado učestvuju. Od velikog značaj je da budemo otvoreni što u mnogome pomaže umetnost i književnost. Deca koja su bila prisutna uče mađarski kao jezik sredine i na ovaj način se upoznaju sa kulturom Mađara i duhom tog naroda. Svi oni će biti otvoreni, toleranti i biće u mogućnosti da stvore zdravo građansko društvo.

Prvo mesto u prvoj grupi, prvi i drugi razred, osvojio je Sabolč Lo iz Temerina, u drugoj grupi, treći i četvrti razredi, prvo mesto su osvojili Hunor Černjak iz Bečej i Lia Lošonc iz Kanjiže, u trećoj grupi, peti šesti razred, prva je bila Antonela Paša iz škole “Majšanski put” Subotica, u četvrtoj grupi, sedmi osmi razred, pobednik je Bence Nemeš iz Stare Moravice.

U petoj grupi, jezik sredine, pobednici su Ivona Resan iz škole “Jovan Jovanović Zmaj” Subotica i Nemanja Zvekić škola “Sečenji Ištvan” Subotica i u šestoj grpu u kojo su se takmičila kulturna umetnička društva prvo mesro su delili Ervin Farago, Đerđ Dudaš i Aniko Porkolob KUD Peščara Subotica.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4557
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.