Komentara: 1
Pregleda: 3169

Takmičenje u preciznom sletanju paraglajderom za vikend na Bikovu

11.03.2020. u 09:00h > 10:05
Izvor: Subotica.com
Predstojećeg vikenda na aerodromu "Subotica" na Bikovu održaće se takmičenje u preciznom sletanju paraglajderom "Subotica open 2020".
Takmičenje u preciznom sletanju paraglajderom za vikend na Bikovu

Tokom dva dana, u subotu i nedelju, održaće se 1. kolo Lige Srbije - Otvoreno prvenstvo Srbije u preciznom sletanju paraglajdera. Očekuje se učešće najboljih takmičara u ovoj disciplini koji će doći na sportski aerodrom "Subotica" da pokažu svoje veštine. Tehnički organizator međunarodnog takmičenja je Aeroklub "Ivan Sarić".

SADRŽAJNO LETO NA AERODROMU "SUBOTICA" - Tokom leta biće puno dešavanja u vazduhu pa se tako izdvajaju Prvenstvo Srbije u preletima jedrilicama (12-18. Jul), Međunarodno padobransko takmičenje u skokovima na cilj (24-26. jul), zatim Prvenstvo Srbije u preciznom sletanju motornim avionima (25-27. septembar), kao i tradicionalni "Memorijal Ivana Sarića" - precizno sletanje jedrilicom (septembar).

Prijave su još uvek u toku, a za sada ima preko 20 prijavljenih paraglajdera (uključujući i pripadnice nežnijeg pola), kako iz Srbije, regiona ali i drugih evropskih država. Početak takmičenja u subotu biće od 9,30 časova, završava se do 17 časova, narednog dana počunje u 9 časova, a završava se u 16,30, nakon čega slede svečanost dodele priznanja najboljima i druženje.

U slučaju lošeg vremena rezervni termin biće naredni vikend (21-22. marta), ali prema dosadašnjim vremenskim predviđanjima uslovi za takmičenje će biti optimalni i nadmetanje će se održati u prvobitnom terminu, 14. i 15. marta.

Takmičenje u preciznom sletanju paraglajderom za vikend na Bikovu

Aeroklub "Ivan Sarić" pozvao je zainteresovane da dođu za vikend na aerodrom na Bikovu (Čantavirski put) i prate nadmetanje u preciznom sletanju vrhunskih takmičara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 3169
Povezane teme

paraglajding

Aerodrom Subotica

aerodrom bikovo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.