Komentara: 8
Pregleda: 6756

"Swarovski" dobio zemljište za gradnju fabrike

04.02.2012. u 13:06h
Izvor: RTV Yueco
"Swarovski" dobio zemljište za gradnju fabrike
Kompanija Swarovski dobila je zemljište za izgradnju fabrike u Privrednoj zoni Mali Bajmok. Na prošlonedeljnoj sednici Gradskog veća, usvojeno je Rešenje o otuđenju građevinskog zemljišta površine nešto manje od osam hektara u javnoj svojini bez naknade kompaniji Swarovski, čime se otvara put za realizaciju ove investicije u Privrednoj zoni mali Bajmok, a koja je najavljena krajem prošle godine.

U ugovoru kojim će ovo preduzeće dobiti zemljište za izgradnju fabrike, navodi se da će Swarovski na toj lokaciji u prvoj fazi izgraditi halu namenjenu preradi kristalnih komponenata površine 15.000 kvadrata i zaposliti 600 radnika do 2016. godine, a u drugoj fazi se planira izgradnja još jedne hale površine 15.000 kvadrata i upošljavanje još 300 radnika. Grad se ugovorom obavezuje da će izgraditi i kompletnu infrastrukturu – asfalt, rasvetu, gas, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, električnu energiju i IT infrastrukturu.

I za ovu investiciju, zadatak Javnog preduzeća Privredno-tehnološki parkovi, pored obezbeđenja svih preduslova za infrastrukturno opremanje lokacije i izradu elaborata opravdanosti o otuđenju zemljišta, je i kompletna koordinacija cele investicije od momenta njihovog interesovanja do dobijanja upotrebne dozvole za objekat.

"Swarovski" dobio zemljište za gradnju fabrike
Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 6756
Povezane teme

swarovski

fabrika swarovski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.