• Pregleda: 2095

SVM: U zaštiti poljoprivrednih proizvođača

Saopštenje Predsedništva Saveza vojvođanskih Mađara prenosimo u celosti.
SVM: U zaštiti poljoprivrednih proizvođača

Savez vojvođanskih Mađara neće odstupiti od ostvarivanja svog izbornog programa, koju je izradio u saradnji sa poljoprivrednim proizvođačima, a čiji najvažniji deo je stvaranje uslova da manja, domaća poljoprivredna gazdinstva mogu stvoriti i povećati svoj zemljišni posed. Predsedništvo SVM ni u narednom periodu neće podržati takva eventualna pravna rešenja koja bi pružanjem specijalnih pogodnosti favorizovala velika privredna društva po ovom pitanju. Pored  toga ponovo naglašavamo da ni ubuduće ne možemo podržati otvaranje mogućnosti da stranci u Srbiji mogu bez ograničenja kupovati zemljište.

Namera povećavanja produktivnosti rada ne sme dovesti do onemogućivanja opstanka zemljoradničkih porodica koji generacijama žive od ratarske i stočarske proizvodnje i u zadnjim godinama, decenijama su obezbedili da agrar u Srbiji postane najuspešnija grana privrede.

Savez vojvođanskih Mađara u proteklih godinu dana, kao deo vladajuće koalicije, se zalagala da Vlada obezbedi poseban akcenat na rešavanje svakodnevnih problema poljoprivrednih proizvođača. U okviru ovih rešenja ima i takvih pitanja na  čijem rešavanju prethodne Vlade ništa nisu uradile, čak su i ignorisali postojanje tih problema.

Međuresorna radna grupa čiji rad koordinira državni sekretar iz reda SVM-a, koja je formirana sa ciljem da predloži reformu sistema zdravstveno - penzijskog osiguranja na taj način da obaveze nosioca malih poljoprivrednih gazdinstava budu zavisne od veličine poseda koje obrađuju kao i od prihoda koju ostvaruju na svom imanju. Dosadašnji rad po ovom pitanju ima predznake na osnovu kojih se može očekivati da će predložena rešenja biti usvojena sa elementima pravednosti, održivosti i srazmernog terećenja gazdinstava sa ovim obavezama.

Druga dva pitanja iz domena agrara u kojima su se posebno angažovali političari agrarne struke iz Saveza vojvođanskih Mađara se odnosilo na oslobađanje od obavezne registracije priključnih poljoprivrednih oruđa, odnosno stvaranje uslova nesmetanijeg prometa svojih proizvoda manjih gazdinstava na lokalnim pijacama.

SVM će radom svojih političara iz oblasti agrara učiniti sve da se ova i ovakva pitanja koja utiču na rad i uslove života poljoprivrednih proizvođača što brže i na što prihvatljiviji način rešavaju i u narednom periodu.

// kraj saopštenja

Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)

povezane teme

11
baco Odgovori
SVM u pripremi za predstojeće lokalne i pokrajinske izbore ide na udvaranje sitnim poljoprivrednicima, a pare za kampanju obezbediće Masterplast, parama iz budžeta Srbije i Mađarske. Gde su u toj priči nova radna mesta zna možda Sertić il Gojko.
laik Odgovori
nek kadrovi SVM-a bivši i sadašnji objasne odakle im hektari i hektari zemlje
Vesko Odgovori
Bolje da ste sacuvali cantavirsku zadrugu i poljop. kombinate., kao i stari centar grada.
Realan Odgovori
Kako ovi iz SVM-a vode brigu o poljoprivrednicima,posebno o onima koji imaju hektar dva zemlje,vidi se i po tome da su,kao učesnici u vlasti,dozvolili da poljoprivrednicima država oduzme zemlje pošto nisu mogli platiti unazad socijalno osiguranje. Verovatno te oduzete zemlje će dati Vučićevim arapskim prijateljima iz Emirata. Pustili su da nestane subotička mlekara i time upropastili proizvođače mleka. Baš im hvala na ovoj brizi... Šta bi poljoprivrednici bez njih.
Vesko Odgovori
Kad toliko stitite poljop.proizvođace, zasto su vasi odbornici glasali za najvece poreze za
poljoiprivredno zemljiste.
rax Odgovori
cim nikolic objasni odakle mu diploma, molim vms clanove da objasne odakle njima hektari i hektari zemlje ili se tu mozda misli na poljoprivrednicku zemlju?
bisni Odgovori
Prevrtljivci.
boa Odgovori
"rax"

Tito je bio bravar, pa je za 90% ljudi na ovim prostorima bio najbolji, a i cinjenica je da je Jugoslavija bila DRZAVA.
Ovo sto je od nje ostalo su samo teritorije koje bi htele da se igraju drzave.
Da li nekim mocnicima vrede diplome kada unistavaju desetine drzava, vode ratove, unistavaju planetu?
tvoja odbrana svm-a je kriminalno losa.
Nego, jesi dobila madjarski pasos? Sigurno neko od njih cita tvoje komentare, pa ce ti ga pokloniti u slucaju da ga vec nisi dobila.

Da se vratim na temu, odgovorni gradski "vladari" gradonacelnici, stranke koje imaju vlast u jednom gradu pokusavaju nesto ovako: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=05&dd=18&nav_id=993154

Kako se svm i gradonacelnik sa diplomom ne seti tako necega u subotici????
Kako se kasa nije toga setio? Umesto sto su srusili pozoriste, predali centar bankama, mogli su uraditi nesto DOBRO za ovaj grad i gradjane....
rax Odgovori
boa: ne znam zbog cega je moja odbrana kriminalno losa, mozda je samo objektivna.
tito je bio bravar, ali tito je kao bravar bio inteligentan sa manirima, tito je ove drzave doveo, samo zbog svoje sposobnosti u takvo stanje, da je yu bila najbolja zemlja na planeti. kao sto vidimo, ziveli smo dobro, samo zahvaljujuci titu. tito je ziveo dobro, kao i svaki drugi drzavnik, nista sa sobom odneo nije, srbi, kao i svi ex-yu su jovanku broz ostavili kao najveceg zlotvora da zivi. stramni narodi!TITO NIJE IMAO LAZNU DIPLOMU, nije mu trebala. ovde se ne radi da li je t. nikolic ima diplomu ili ne, ovde se radi o moraju, MORALU i poremecenim vrednostima. Ne znam zbog cega bas vms treba, kao jedina stranka u srbiji da bude moralna? U ovoj drzavi, ko god je moralan je absoultni gubitnik! To znaju svi gradjani, koji se pridrzavaju zakona.

boa, molim te reci mi koji imas problem sa madjarskim pasosem, u cemu je tvoj problem uopste? problem je sto nisam pristrasna sns, vms ili ds? ti si uvek na ovoj stranici i znas da ja podrzavam ili kritikujem i druge stranke u slucaju da neki poduhvat smatram pozitivnim ili negativnim, tako sam np. prosli put inicijativu radikala, koju sam smatrala dobrom podrzala, mada mi radikali nisu bas bliski.
frau Odgovori
@vesko
a ko su tačno ti junaci na koje misliš ? Nije te Valjda strah da kažeš ? Pa svi znaju ko je promenio već 10ak stranaka bavi se sumnjivim poslovima , gde god je nesto mutno od posumnja vanja do atarski puteva tu je , stekao stotine hektara zemlje....a sad je sluha svm - a ? A zove se [*...*]možda ?
starosedeoc Odgovori
Bravo za frau
džaba ste sklonili ime svi znaju ko je taj ! A mi uveliko spremamo prijavu protiv njega i sličnih, nek se spreme i on i njegov drug sa palica što stalno sede jedu i piju na nas račun
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.