• Pregleda: 2232

SVM traži da Subotica dobije javni RTV servis

SVM traži da Subotica dobije javni RTV servis

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) će tražiti da "barem dva" javna regionalna radiotelevizijska servisa budu formirana u Vojvodini, izjavio je republički poslanik te stranke Balint Pastor i predložio da oni budu u Subotici i u Zrenjaninu.

"Mislim da su autori dokumenta i Vlada Srbije pošli od pogrešne pretpostavke da Radio-televizija Vojvodine u potpunosti zadovoljava informativne potrebe stanovništva pokrajine", rekao je Pastor za Mađar so (Magyar Szo).

Prema njegovim rečima, ukoliko u Srbiji može da bude formirano šest regionalnih RTV servisa, onda ti servisi mogu biti formirani i u Vojvodini. On je ocenio da je Medijska strategija, koju je usvojila Vlada Srbije "značajno bolja" od nacrta dokumenta koji je bio predočen tokom leta i zbog toga što nacionalni saveti manjina mogu biti osnivači javnih glasila.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
Always Ultra Odgovori
VMS-u ponestaje radnih mesta direktora i upravnih odbora pa bi sada da izmisljaju nova!! Samo nam fali njihov "javni servis"!! Inace, Radio Subotica je javni servis recimo, sa ocajnim voditeljicama (nema ni jedne koja ne muca i ne muci sa svakom recju da je izgovori) ali ima sjajne muzicke urednike i ja je rado slusam izmedju 21h i sitnih jutarnjih sati !!
Stefan Odgovori
Podrzavam , naravno pod uslovom da se gleda struka pre partijske knjizice pri zaposljavanju.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.