Komentara: 2
Pregleda: 2658

SVM traži da Subotica dobije javni RTV servis

01.10.2011. u 00:13h
Izvor: RTV Yueco
SVM traži da Subotica dobije javni RTV servis

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) će tražiti da "barem dva" javna regionalna radiotelevizijska servisa budu formirana u Vojvodini, izjavio je republički poslanik te stranke Balint Pastor i predložio da oni budu u Subotici i u Zrenjaninu.

"Mislim da su autori dokumenta i Vlada Srbije pošli od pogrešne pretpostavke da Radio-televizija Vojvodine u potpunosti zadovoljava informativne potrebe stanovništva pokrajine", rekao je Pastor za Mađar so (Magyar Szo).

Prema njegovim rečima, ukoliko u Srbiji može da bude formirano šest regionalnih RTV servisa, onda ti servisi mogu biti formirani i u Vojvodini. On je ocenio da je Medijska strategija, koju je usvojila Vlada Srbije "značajno bolja" od nacrta dokumenta koji je bio predočen tokom leta i zbog toga što nacionalni saveti manjina mogu biti osnivači javnih glasila.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2658
Povezane teme

svm

savez vojvođanskih mađara

pastor balint

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.