Komentara: 16
Pregleda: 4086

SVM sa Naprednjacima? Nije nemoguće.

14.10.2011. u 19:23h
Izvor: Magyar Szó
SVM sa Naprednjacima? Nije nemoguće.

Saopštenje subotičke organizacije Demokratske stranke, natopljeno jetkim ruganjem, puno je namernih, ili lagarija koje potiču iz neobaveštenosti, stoji u komentaru „Mađar so“-a, uz konstataciju da je „očigledan cilj subotičkih demokrata ovim saopštenjem bio zastrašivanje građana, koje su gradili na – inače demantovanoj – prepostavci da Savez vojvođanskih Mađara nakon izbora namerava da bude u savezu sa Srpskom naprednom strankom“.

-U isto vreme, međutim, na žalostan način zaboravljaju da su se nakon poslednjih izbora, u interesu svog najvažnijeg cilja: pribavljanja neograničene vlasti u gradu, zajedno skućili ni sa kim drugim, nego sa Demokratskom strankom Srbije, čiji je predsednik Vojislav Koštunica bio i ostao najštetniji političar Srbije nakon 2000. Dok su na nivou zemlje demokrate i sprske demokrate najljući međusobni protivnici, iste te dve stranke se na lokalnom nivou sjajno razumeju – piše komentator „Mađar so“-a.

-U politici nema nemogućeg, može se dogoditi da SVM stupi u savez sa „izbeljenim radikalima“. Ali, dok je to samo jedna pretpostavka, dotle je savez demokrata sa nazadnom, antievropskom i nacionalističkom strankom Koštunice od januara 2010. činjenica i teško je i zamisliti šta nas čeka ukoliko će gradsko rukovodstvo tokom kampanje, umesto predočavanja postignutih rezultata, javnost bombardovati ovakvim spekulacijama – zaključuje se u komentaru „Mađar so“-a.

U saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke u Subotici, inače, navodi se pored ostalog da je „dirljiva je iskrenost kojom nam je Aleksandar Vučić, zamenik predsednika Srpske napredne stranke i dugogodišnji generalni sekretar Srpske radikalne stranke, saopštio da u Savezu vojvođanskih Mađara vidi „najiskrenije partnere u budućnosti“ kao i da je „dirljivo i sa kolikom upornošću i istrajnošću gospodin Ištvan Pastor ispunjava naloge Aleksandra Vučića u nizu bezuspešnih pokušaja rušenja evropski orijentisane Vlade Srbije“, i zaključuje da je „dirljivo i što će birač koji bude glasao za Aleksandra Vučića dobiti Ištvana Pastora, a onaj koji bude glasao za Ištvana Pastora - Aleksandra Vučića“.

Kompletno saopštenje GO DS možete pročitati na sledećem linku:
- Saopštenje GO Demokratske stranke

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 4086
Povezane teme

demokratska stranka Subotica

ištvan pastor

savez vojvođanskih mađara

magyar szo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.