Komentara: 8
Pregleda: 2819

"Svi za prava - prava za sve"

28.04.2014. u 17:20h
Izvor: RTV Yueco
Srednjoškolci iz multikulturalnih sredina, poput Subotice više znaju o ljudskim pravima u odnosu na vršnjake iz jednonacionalnih sredina, zaključak je radionica sprovedenih u okviru projekta „Svi za prava- prava za sve“ Studentskog kulturnog centra Novi Sad.
"Svi za prava - prava za sve"

U projektu, koji je započet u septembru prošle godine učestvovalo je 17 srednjih škola iz Vojvodine, među kojima su i tri subotičke. Završnica projekta je karavan: „Svi za prava- prava za sve“ koji promoviše ljudska prava, koji će u sredu 30. aprila krenuti iz našeg grada odakle će narednih dana obilaziti pojedine vojvođanske gradove.

Cilj projekta je promovisanje ljudskih prava među srednjoškolcima.

Oko 90 učenika iz Tehničke škole „Ivan Sarić“, Ekonomske škole i Gimnazije „Svetozar Marković“ učestvovali su u radionicama o ljudskim pravima i u razvoju online igrice, potom u radinicama za kreiranje kratkometražnih filmova o primerima dobre prakse promocije ljudskih prava i drugih aktivnosti koje su sprovedene u proteklih nekoliko meseci. Kancelarija za mlade Grada Subotice bila je partner na projektu.

"Svi za prava - prava za sve"

Projekat „Svi za prava- prava za sve“ pokrenut je sa ciljem promovisanja ljudskih prava kod učenika srednjih škola u Vojvodini. U projektu su učestvovali učenici iz 17 vojvođanskih srednjih škola koji su u proteklim mesecima učestvovali u brojnim radionicama čiji su produkt kratkometražni filmovi o primerima dobre prakse promocije ljudskih prava manje zastupljenih grupa u Vojvodini, performans o ljudskim pravima, a učestvovali su i u razvoju online igrice o ljudsikm pravima „Svi za prava- prava za sve“ koja će biti korišćena i na časovima Građanskog vaspitanja.

"Svi za prava - prava za sve"

Karavan za promociju ljudskih prava u Subotici će biti stacioniran u omladinskom klubu „Skladište“ Fondacije „Danilo Kiš. Program počinje u 18 časova govorničkim kutkom u kojem će učestvovati, između ostalih: Romski edukativni centar, Pokrajinski ombudsman, biće predstavljeni filmovi na temu ljudskih prava nastali u radionicama, a biće prezentovana i edukativna online igrica „ARRA“. U 19 časova na programu je performans, od 20,10 plesni nastup trupe „ Delirijum“. Od 20,30 gost Karavana biće Marčelo. Karavan će posle Subotice obići i Zrenjanin, Novi Sad, Sremskw Karlovce i Sombor.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 2819
Povezane teme

subotica obrazovanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.