Komentara: 6
Pregleda: 2464

Svetski dan poezije obeležen i u našem gradu

21.03.2015. u 16:32h
Izvor: Subotica.com
Svetski dan poezije, pod sloganom "Poezija na dar", obeležen je danas i u našem gradu.
Svetski dan poezije obeležen i u našem gradu

Svetski dan poezije ustanovio je UNESCO 21. marta 1999. godine sa ciljem da podrži jezičku raznovrsnost kroz pesnički izraz i da se ugroženim jezicima ponudi mogućnost da se čuju unutar svojih velikih zajednica.

- “Današnji događaj je organizovala Grupa za razvoj kulturnog aktivizma “Urlik” u saradnji sa Kancelarijom za mlade Subotica. Stihove koje smo štampali na razglednicama će deliti volonteri Kancelarije za mlade i aktivisti naše grupe”, rekao je za naš sajt Janoš Sekereš, koordinator aktivnosti UrLiK-a.

Subotičani koji su bili na Gradskom trgu u podne dobili su na poklon razglednice sa stihovima naših sugrađana Miloša Markova, Jugoslava Bohuckog, Stefana Crvenkovića, Tijane Vladić Sekereš, Stefana Basarića, Desya Lovrove, Ksenije Tasić, Dražene Tkalac, Janoša Sekereša, Aleksandre Belančić.

Svetski dan poezije obeležen i u našem gradu

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Svetskog dana poezije Obeležavanje Svetskog dana poezije Obeležavanje Svetskog dana poezije Obeležavanje Svetskog dana poezije Obeležavanje Svetskog dana poezije
Postavljeno pre 9 godina i 4 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 2464
Povezane teme

književni klub urlik

svetski dan poezije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.