Komentara: 0
Pregleda: 1794

Svetske premijere sa Roterdamskog filmskog festivala i u bioskopu Eurocinema

25.01.2018. u 15:35h
Izvor: Subotica.com
Treću godinu zaredom publika bioskopa „Eurocinema“ u naredna tri dana imaće priliku da gleda filmove sa Međunarodnog filmskog festivala iz Roterdama.
Svetske premijere sa Roterdamskog filmskog festivala i u bioskopu Eurocinema

U okviru programa „IFFR LIVE“ od sutra u bioskopu „Eurocinema“  subotička publika zajedno  sa publikom iz još 40 evropskih bioskopa ima priliku da direktno gleda filmove sa Roterdamskog filmskog festivala. Od ukupno šest filmova koji će biti prikazani u Roterdamu, posetioci bioskopa  „Eurocinema“  moći će da pogledaju četiri filma.

- Interesantno je da u isto vreme publika u 40 bioskopa širom Evrope i publika u roterdamskoj bioskopskoj sali gleda određeni film. Bioskop Eurocinema ove godine odlučio se da prikaže četiri filma. Jako smo srećni što dva od ta četiri filma imaju svoju svetsku premijeru. Posebno je interesantno što se pre same projekcije i nakon bioskopske projekcije putem live stream-a uključujemo u bioskopsku salu Festivala u Roterdamu i slušamo najavu njihovog domaćina. Nakon filma imamo priliku da učestvujemo u razgovoru sa članovima filmske ekipe, rediteljima i glumcima. Naša publika može da postavi pitanja što je retka prilika. Takođe, publika može preko facebooka, instagrama i twittera da postavlja pitanja. Ta pitanja stižu do njihovog voditelja, koji ih potom postavlja članovima filmske ekipe - objašnjava Ivona Iveljić, predstavnica bioskopa „Eurocinema“.

Program „IFFR LIVE“ počinje sutra u 17 časova, kada će biti  prikazan britanski film „Jastuče za čiode“. Priča filma smeštena je u britansko radničko predgrađe u kojem majka i ćerka počinju novu stranicu svoga života okružene lažnim prijateljima ili (ne)prijateljima.

Svetska premijera švedskog filma  „Amateri“ biće u subotu  od 16 časova. Filmom “Amateri” rediteljka Gabriela Pihler pokušava da istraži moć fotografije u današnjem globalizovanom društvu, kroz priču o privlačenju jednog velikog lanca maloprodajnih objekata u  malo švedsko mesto.

U nedelju će biti prikazana dva filma,  od 15 časova italijanski film „Niko“, koji donosi priču  o davno zaboravljenoj muzičkoj zvezdi 60-tih, ali i hrabroj i beskompromisnoj umetnici i njenom ponovnom rođenju kao umetnice, majke i žene, dok će od 19 časova na programu biti još jedna svetska premijera, poljski film „Nina“.

Filmovi koji će premijerno biti prikazani imaće samo engleski titl, dok će druga dva filma biti titlovana na srpski jezik. Ulaznice za  projekcije mogu se kupiti po ceni od 250 dinara.

PROJEKCIJE:

Petak, 26. januar, 17 časova
PIN CUSHION / JASTUK ZA ČIODE (UK, 2017)
Režiser: Deborah Haywood; Uloge: Lily Newmark, Joanna Scanlan, Loris Scarpa
Žanr: drama; Dužina trajanja: 82 min

Priča smeštena u britansko radničko predgrađu u kome majka i ćerka počinju novu stranicu svoga života okružene lažnim prijateljima ili (ne)prijateljima.

* * * * *

Subota, 27. januar, 16h
AMATEURS / AMATERI (SWE, 2018)
Režiser: Gabriela Pichler; Uloge: Fredrik Dahl, Yara Ebrahim, Zahraa Aldoujaili
Žanr: tragi-komedija; Dužina trajanja: 100 min
SVETSKA PREMIJERA - SAMO ENGLESKI TITL

Filmom "Amateri" rediteljka pokušava da istraži moć fotografije u današnjem globalizovanom društvu kroz priču o privlačenju jednog velikog lanca maloprodajnih objekata u jedno malo švedsko mesto.

* * * * *

Nedelja, 28. januar, 15 časova
NICO, 1988 / NIKO, 1988 (ITA, 2017)
Režiser: Susanna Nicchiarelli; Uloge: Trine Dyrholm, John Gordon Sinclair, Anamaria Marinca,
Žanr: drama; Dužina trajanja: 93 min

Priča o Nico je priča o davno zaboravljenoj muzičkoj zvezdi 60-tih ali i hrabroj i beskompromisnoj umetnici i njenom ponovnom rođenju kao umetnice, majke i žene iza ikone.

* * * * *

Nedelja, 28. januar, 19 časova
NINA (POL, 2017)
Režiser: Olga Chajdas; Uloge: Julia Kijowska, Eliza Rycembel, Andrzej Konopka
Žanr: drama; Dužina trajanja: 130 min
SVETSKA PREMIJERA - SAMO ENGLESKI TITL

Senzualna drama koja prati život tridesetogodišnje Nine koja je u potrazi za surogat majkom koju pronalazi u liku Magde ali sve se menja kada se u Nini javi neočekivana privlačnost ka Magdi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1794
Povezane teme

bioskop Eurocinema

bioskopska projekcija

filmska projekcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.