Komentara: 0
Pregleda: 1791

Svetosavska nedelja u SKC "Sveti Sava" od 21. do 27. januara

18.01.2024. u 10:38h
Izvor: Subotica.com
Od 21. do 27. januara u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava" održaće se Svetosavska nedelje u okviru koje tokom sedam dana biti održan bogat kulturno-umetnički program, a koji će biti završen tradicionalnim Svetosavskim balom.
Svetosavska nedelja u SKC "Sveti Sava" od 21. do 27. januara

Svetosavska nedelja je kulturno-duhovna manifestacija koju organizuje Srpski kulturni centar "Sveti Sava" od osnivanja 13. aprila 1991. godine. Ovogodišnju Svetosavsku nedelju će veliki broj učesnika i gostiju kao i tematska raznolikost učiniti bogatom kulturnom manifestacijom kojoj je cilj da afirmiše srpsku duhovnost i kulturu, da širi i štiti najznačajnije vrednosti naše istorije, tradicije i stvaralaštva.

Svi programi u SKC "Sveti Sava" - svečana sala Zadužbine Dušana Radića -  počinju od 19 časova.

Svečano otvaranje zakazano je za nedelju, 21. januar, od 19 časova. Istog dana biće otvorena izložba slika Maje Todić - "Sricanje sa freske". Izložbu će otvoriti slikar Danilo Vuksanović, a nastupiće i Mešoviti hor SKC "Sveti Sava".

U ponedeljak, 22. januara održaće se književno veče Selimira Radulovića "Svetlo iz očeve kolibe, izabrana dela 1-7", na kome će gosti biti prof. dr Dragan Stanić, dr Zoran Đerić i Selimir Radulović, autor.

Utorak, 23. januar rezervisan je za "Književno veče sa Matijom" na kome će gost biti akademik Matija Bećković.

U sredu, 24. januara, sveštenik Branko Ćurčin će kao gost govoriti u duhovne tribine - "Duhovni preobražaj čoveka".

Muzičko veče "Radosne manastirske pesme" zakazano je za četvrtak, 25. januar, na kome će narator i voditelj biti Aleksandra Paladin, dok će gosti mr Slavko Nikolić - tenor, dr Milivoje Veljić - klavir, mr Nikola Đuričanin - violina, Petar Golubović - gitara.

U petak, 26. januara održaće se Svečana akademija, na kojoj će učestvovati članovi Dečjeg crkvenog hora "Emanuil", učenice Muzičke škole Subotica - Odsek za tradicionalno pevanje,  učenici Gimnazije ,,Svetozar Marković" i Violeta Radić. Program su pripremili Sava Samardzić, Tamara Štricki, Rafaila Stokin i Jelena Strelarac.

U subotu, 27. janara, u restoranu "Spartak" od 20 časova održaće se Svetosavski bal, na kome će gosti biti Slobodanka Danka Stojiljković, Renato Henc i Zorana Pavić. Svetosavski bal se održaa po 31. put.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 meseca i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1791
Povezane teme

svetosavska nedelja

srpski kulturni centar sveti sava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.