• Pregleda: 2352

Svetosavska nedelja: Duhovno veče u SKC

U toku je 21. Svetosavska nedelja u organizaciji Srpskog kulturnog centra "Sveti Sava". SKC je, za prva tri dana, bio domaćin velikom broju Subotičana koji su prisustvovali bogatom programu. Na sinoćnoj duhovnoj večeri, besedio je Vladika Porfirije na temu Duhovnosti.
Svetosavska nedelja: Duhovno veče u SKC

Tamara Marković živi oko godinu dana u Subotici, te nije imala priliku da prisustvuje obeležavanju Svetosavske nedelje prethodnih godina. S obzirom na to da prvi put prati program Svetosavskih dana kaže da je, za nju, program veoma nteresantan i da nada se da će uspeti sve da isprati do kraja nedelje.

Vladika bački Irinej, zbog obaveza nije mogao doći, pa ga je na sinoćnem predavanju na temu Duhovnosti zamenio Vladika Porfirije. Za prva tri dana obeležavanja Svetosavske nedelje, organizatori su zadovoljni odazivom Subotičana, a pogotovo činjenicom da je iz godine u godinu sve veći broj mladih koji posećuju SKC tokom Svetosavskih dana.

Tradicionalna manifestacija 21. Svetetosavska nedelja u organzaciji Srpskog kulturnog centra „Sveti Sava“ ispunjena je bogatim programom. Tako posetioce, u petak, očekuje promocija pesničke knjige Đorđa Sladoja "Zlatne olupine". U subotu će nastupiti muzička sekcija Osnovne škole "Miloš Crnjanski" pod nazivom "Iskončići". Subotičani će, takođe u subotu, imati priliku da čuju i recitatore SKC-a "Sveti Sava". Manifestacija se završava u nedelju Svetosavskim balom.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Suzana Gagić

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.