Komentara: 0
Pregleda: 3425
Foto

Svečanost u OŠ "Ivan Goran Kovačić" povodom završetka foto konkursa

20.11.2017. u 10:22h
Izvor: Subotica.com
Povodom Dana tolerancije i završetka foto konkursa na temu ''Sreća oko nas'', u OŠ ''Ivan Goran Kovačić'' održana je prigodna svečanost.
Svečanost u OŠ "Ivan Goran Kovačić" povodom završetka foto konkursa

Pred punom salom gostiju, učenici OŠ "Ivan Goran Kovačić" izveli su priredbu, u kojoj je akcenat bio na izražavanju tolerancije, uvažavanja i poštovanja međusobnih razlika.

Nakon priredbe, žiri foto konkursa, u čijem sastavu su bili likovni kritičar i umetnik Mile Tasić, kao predsednik žirija, Slađana Danna Saulić, profesionalni fotograf i Tijana Vladić Sekereš, suosnivač Urlik-a, grupe za razvoj kulturnog aktivizma u Subotici, proglasili su pobednike foto konkursa "Sreća oko nas".

Na konkurs je pristiglo ukupno 36 fotografija učenika iz četiri osnovne škole, a nagrade su dodeljene za prvi i drugi ciklus obrazovanja. Nenad Mirkov, direktor OŠ "Ivan Goran Kovačić", kaže da su zadovoljni odzivom učenika na prvi foto konkurs, te da je druženje istim povodom u planu i sledeće godine. 

- S obzirom na to da ima mnogo likovnih i literalnih konkursa, naša ideja je bila da škola bude organizator jednog foto konkursa, kojih nema ili ima veoma malo. Za decu je to jednostavno i zanimljivo, jer su mogla da fotografišu i sa mobilnim telefonon, pošto je akcenat bio na tome da se pogodi tema, u odnosu na kvalitet fotografije. Njima se dopala ideja da u tom uzrastu mogu da se izraze kroz fotografije, te ćemo svake naredne godine, povodom Dana tolerancije, organizovati konkurs, prikazivati i nagrađivati njihove radove - rekao je Mirkov.

Po odluci žirija, među učenicima prvog ciklusa nagrađeni su Maksim Popov, OŠ ''Ivan Goran Kovačić'' (1. mesto), Dunja Boroš, OŠ ''Ivan Goran Kovačić'' (2. mesto) i Mirna Minić, OŠ ''Ivan Goran Kovačić'' (3. mesto), dok su među učenicima drugog ciklusa nagrađeni Tatjana Horvat, OŠ ''Đuro Salaj'' (1. mesto), Bianka Pećerić, OŠ ''Jovan Mikić'' (2. mesto) i Anja Davidović, OŠ ''Pionir'' Stari Žednik (3. mesto).

Specijalnu nagradu po odluci žirija osvojila je Anja Aničić, OŠ ''Đuro Salaj''.

Nagrade za pobednike obezbedili su "TippNet" i "Eurocinema" bioskop, a svaki učesnik konkursa dobio je poklon knjižare "Stil B" i zahvalnicu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 dana
Komentara: 0
Pregleda: 3425
Povezane teme
Oš Ivan Goran Kovačić tolerancija međunarodni dan tolerancije foto konkurs
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.