Komentara: 0
Pregleda: 1510

Svečanost

27.01.2009. u 21:11h
<p>U svim &scaron;kolama u Srbiji danas se proslavljala &scaron;kolska slava Sveti Sava. Na ovaj način nastavnici se prisećaju a deca se edukuju o radu prvog Srpskog prosvetitelja. Dan Svetog Save je nenastavni dan i u na&scaron;em gradu je obeležen raznim priredbama koje su vezane za njegov život i rad.</p>
Svečanost

Učenici već u predškolskim ustanovama razgovaraju sa vaspitačima o radu Svetog Save. Dok se u toku osnovnoškolskog obrazovanja upoznaju sa radom i životom jednog od najznačajnijih prosvetitelja.

Osnovna škola Sveti Sava pored toga što je slavila školsku slavu danas je slavila i dan škole. Ono što je značajno i zbog čega oni posebnu pažnju obraćaju ovom prazniku je da i nakon toliko godina ovaj praznik ne gubi na duhovnosti i da deca budu svesna njegovog značaja.

Proslavi je prisustvovao i gradonačelnik koji smatra da je obrazovanje najbitnije,treba da bude permanentno i da se deca upoznaju sa radom prosvetitelja,jer je on doneo nova znanja i ideju sticanja znanja na ove prostore.

Na predstavi su učestvovali đaci kako nižih tako i viših razreda,a sve prisutne su pozdravili katolički i pravoslavi sveštenik. Najboljim učenicima su na kraju priredbe podeljene pohvalnice i knjige za zalaganje i primerno vladanje.

Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1510
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.