• Pregleda: 1875

Svečanom akademijom "Počast narodu voljene zemlje" obeležen Dan državnosti

Povodom Dana državnosti, u Dečjem pozorištu Subotica priređena je tradicionalna svečana akademija "Počast narodu voljene zemlje", u organizaciji Udruženja ratnih, vojnih i mirnodopskih invalida Subotica, Ratnih veterana Subotica i Saveza boraca NOB-e i njihovih potomaka.
Svečanom akademijom "Počast narodu voljene zemlje" obeležen Dan državnosti

U okviru bogatog programa, posvećenog Danu državnosti, mladići i devojke iz folklornih ansambala "Bratstvo" i "Sunce" dočarali su prisutnima narodne igre iz Srbije, dok su učenici Muzičke škole ispunili priredbu pesmom i muzikom.

- Mi, ratni vojni invalidi, ratni veterani Subotice, borci NOB-a i njihovi potomci na poseban način doživljamo Dan državnosti, jer smo stvarali našu državu i nećemo je dati ni za šta, jer je naša sveta Srbija večna i zato mi u Subotici svake godine organizujemo ovu lepu priredbu - rekao je Dragoslav Dašić, potpredsednik Republičke organizacije ratnih invalida Srbije i predsednik Udruženja ratnih, vojnih i mirnodopskih invalida Subotica.

Program su upotpunile recitacije učenika Gimnazije "Svetozar Marković" i dugogodišnjeg pesnika Geze Babjanovića, koji je kazivao svoju rodoljubivu pesmu posvećenu čuvenoj i nezaboravnoj pesnikinji Desanki Maksimović, a za kraj su sve začinile "Veselice" predvođene Aleksandrom Tokovićem.

- Bio je ovo veličanstven nastup svih učesnika i još jedno nezaboravno veče u Dečjem pozorištu, uz publiku koja je bila divna - istakao je Nikola Ivošević, sekretar Saveza boraca NOB-a iz Subotice.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Pravoslavac Odgovori
Bravo Pravoslavci!Zivela Srbija.
kostica Odgovori
Sramota za Decje pozoriste!!!!! Sramota.
Sale Odgovori
Da nam u Srbiji uvek vlada mir i da se cuje pesma.
Istina... Odgovori
E, moj "grade", Nova Atlantido. Sve radiš naopako.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.