Komentara: 3
Pregleda: 8637

Svečanom akademijom obeležena 56. godišnjica postojanja Ekonomskog fakulteta u Subotici

18.05.2016. u 16:27h
Izvor: Subotica.com
Svečanom akademijom obeležena je 56. godišnjica postojanja Ekonomskog fakulteta u Subotici. Proslavi Dana fakulteta u amfiteatru ove visokoškolske ustanove prisustvovali su predstavnici 15 fakulteta iz naše zemlje, Rusije, Češke, Mađarske, Crne Gore, Makedonije i Slovenije, kao i brojni parneri iz oblasti privrede i obrazovanja.
Svečanom akademijom obeležena 56. godišnjica postojanja Ekonomskog fakulteta u Subotici

Na Ekonomskom fakultetu upisano je oko 5.200 studenata, a pored Subotice nastava se izvodi na još dva odeljenja, u Novom Sadu i Bujanovcu. Od osnivanja, diplomu Ekonomskog fakulteta dobilo je oko 15.000 diplomiranih ekonomista i mastera, kao i oko 150 doktora nauka. Stalnim osavremenjavanjem, od prvobitna tri smera nastalo je osam studijskih programa na osnovnim i master studijama.

- U početku smo imali smerove koji su se odnosili na industriju, trgovinu i agrar. Kasnije smo prešli na funkcionalni deo, pa smo se posvetili izučavanju posebno marketinga, logistike, uptravljanja, finansijama i bankarstvu, računovodstvu i reviziji, kao i poslovnoj informatici, tako da sad imamo 8 studijskih programa. Na doktorskim studijama imamo tri programa. Prvi se odnosi na ekonomiju, drugi na menadžment, trgovinu i računovodstvo, a treći na poslovnu informatiku. Prošle godine smo upisali preko 600 studenata na osnovne, oko 330 na master studije, kao i 13 studenata na doktorske studije. Studenti nam dolaze pretežno iz ekonomskih škola, delom iz gimnazija i poljoprivrednih škola Vojvodine. Istovremeno pokušavamo da da razvijamo i Odeljenje u Bujanovcu, gde nastavu sluša 380 studenata, od kojih je 50 odsto albanske nacionalnosti - kaže prof. dr Nenad Vunjak, dekan Ekonomskog fakulteta.

Jedini u zemlji, Ekonomski fakultet u saradnji sa Univerzitetom u Mariboru ima program na master studijama, koji omogućava studentima da steknu zajedničku diplomu koju izdaju novosadski i mariborski univerziteti, a potpisuju oba rektora i dekani. Nastavu i vežbe na studijskom programu Logistika sistema u ekonomiji na Odeljenju u Novom Sadu sada pohađa već druga generacija studenata.

- Studenti koji su odabrali ovaj program će steći duplu diplomu, diplomu Srbije i EU. Mi smo međunarodno akreditovani, tako da takva diploma ima izuzetan značaj. Iako je kriza, studije koje su kvalitetne daju dobre rezultate, pa svake godine vlada veliko interetesovanje za ovakav studijski program - kaže dekan Fakulteta za logistiku Univerziteta u Mariboru, prof. dr Bojan Rosi.

U sklopu obeležavanja Dana fakulteta, sutra će sa početkom od 10 časova u Eko centru na Paliću biti otvoren 21. Internacionalni naučni skup "Strategijski menadžment 2016. - Determinante razvoja i efikasnost poslovanja“.

Fotografije možete pogledati u nastavku, u povezanom albumu.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 8637
Povezane vesti
Povezane teme
ekonomski fakultet subotica
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.