Komentara: 0
Pregleda: 2004
Foto

Svečano zatvoren 28. Festival evropskog filma Palić

24.07.2021. u 11:42h
Izvor: Subotica.com
Svečanom ceremonijom dodele nagrada najboljim evropskim ostvarenjima, prikazivanjem filma „Vojvoda“ Rodžera Mičela i prve dve epizode domaće serije „Kljun“ Jelene Gavrilović i Uroša Tomića, sinoć je na Letnjoj pozornici zatvoren 28. Festival evropskog filma Palić.
Svečano zatvoren 28. Festival evropskog filma Palić

Dobitnici nagrada obratili su se publici i izrazili svoje zadovoljstvo priznanjima i kritikama koje su dobili u okviru Takmičarskog programa PFF. Na kraju svečane ceremonije zatvaranja prisutnima se obratio i Radoslav Zelenović, direktor Festivala evropskog filma Palić.

- Mi koji se bavimo ovim festivalom, uveliko smo u mislima na festivalu iduće godine, i nadamo se da će taj festival biti lakše napraviti nego ovogodišnji, a pogotovu lakše nego prošlogodišnji. Bilo je 130 filmova, 15 programa, 150 gostiju, i sve ono što čini festival. Da li je moglo više? Verovatno. Da li je moglo bolje? Verujte mi, nije. Imali smo prilike da vidimo najnoviju evropsku produkciju, britanske filmove, tri filma sa ovogodišnjeg Kanskog festivala, fimove iz Makedonije, Mađarske, i svetsku premijeru domaćeg filma, koja je itekako napunila ovu pozornicu. Naša radost svih ovih dana je da smo i ove godine uspeli da, svi oni koji su bili na festivalu, odu sa njega zadovoljni - zaključio je Zelenović.

Svečano zatvoren 28. Festival evropskog filma Palić

Ovogodišnje, dvadeset osmo izdanje Festivala evropskog filma Palić, održano je od 17. do 23. jula na Paliću i u Subotici, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica. Festival je ove godine održan na više lokacija među kojima su jedinstvena Letnja pozornica na Paliću, kao i bioskopi Eurocinema, Abazija i Lifka.

Tokom predfestivalskog programa i centralnog dela manifestacije publici je predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, u 15 različitih selekcija i programskih celina.

Pored bogatog  filmskog programa, publika je uživala u brojnim pratećim sadržajima – koncertima, izložbama, promocijama, radionicama i stručnim predavanjima.

Za kraj u Abaziji je održana tradicionalna zabava povodom uspešno održanog Festivala.

Svečano zatvoren 28. Festival evropskog filma Palić

Izvor: Subotica.com
28. FEF - Ceremonija zatvaranja Festivala 28. FEF - Ceremonija zatvaranja Festivala 28. FEF - Ceremonija zatvaranja Festivala 28. FEF - Ceremonija zatvaranja Festivala 28. FEF - Ceremonija zatvaranja Festivala 28. FEF - Ceremonija zatvaranja Festivala 28. FEF - Ceremonija zatvaranja Festivala 28. FEF - Ceremonija zatvaranja Festivala
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2004
Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.