Komentara: 33
Pregleda: 9244
Foto

Svečano otvoren Dom za negu

08.12.2015. u 16:10h
Izvor: Subotica.com
U okviru Gerontološkog centra Subotica danas je otvoren Dom za negu, površine oko 700 kvadratnih metara u kome će biti smešteno 66 korisnika. U izgradnju i opremanje objekta u Sarajevskoj ulici Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uložilo je 60 miliona dinara.
Svečano otvoren Dom za negu

- Objekat je urađen po najvišim standardima, da se ne postidimo pred bilo kim iz Evrope i sveta i da pokažemo kako brinemo o najstarijim sugrađanima - naglasio je ministar Aleksandar Vulin. - Ovim pokazujemo da se u socijalnu zaštitu ulaže više no ikada, a primera radi, tokom 2012. i 2013. godine država je u objekte socijalne zaštite uložila oko 417 miliona dinara, dok je prošle i ove godine uloženo oko 700 miliona dinara.  Štedimo na svemu, ali na kvalitetu života korisnika socijalne zaštite nećemo štedeti. I ovo danas je dokaz toga.

Po njegovim rečima, već iduće godine planirano je da se završi proces licenciranja, koji bi izjednačio kvalitet života u objektima socijalne zaštite na nivou cele Srbije.

Svečano otvoren Dom za negu

- Mora da bude potpuno svejedno da li neko boravi u domu u Subotici ili u Surdulici, svuda moraju da budu isti uslovi - naglasio je ministar. - Odlukom predsedika Vlade Aleksandra Vučića svi objekti socijalne zaštite ulaze u program obnove, koji se do sada odnosio na zdravstvo i školstvo.

Svečano otvoren Dom za negu

Ovo je najveća investicija u oblasti socijalne zaštite u Subotici u protekle četiri decenije.

- Pre toliko godina izgrađen je stari Dom za negu, na koji se naslanja ovaj novi objekat. Sačekali smo dobru volju i da neko u ovom gradu prepozna da ima potrebe za ovako nešto - naglasio je Petar Balažević, direktor Gerontološkog centra, koji trenutno pruža smeštaj za oko 530 korisnika, ne samo iz Subotice, nego i iz okolnih krajeva. - Sa ovim objektom, u kome će biti smešteni nepokretni i polupokretni korisnici, mi smo, posle Beograda i Novog Sada, najveća socijalna ustanova u zemlji. Čekamo odobrenje za zapošljavanje 15-20 ljudi koji će brinuti o njima.

Svečano otvoren Dom za negu

U ime grada, svima koji su doprineli da Subotica dobije reprezentativni objekat u oblasti socijalne zaštite zahvalio se predsednik gradskog parlamenta Ilija Maravić.

Pored ove velike investicije, naš grad uskoro očekuju nove donacije – 100 hiljada evra biće uloženo u renoviranje objekta Doma zdravlja, a stići će i novo ambulantno vozilo.

- Ovo je važna donacija Vlade Nemačke i Humanitarne organizacije „Help“, koja je sprovedena u dogovoru sa Radnom grupom za migracije Vlade Srbije - najavio je Nenad Ivanišević, državni sekretar u ministarstvu rada. - Pored toga, Centar za socijalni rad dobio je milion dinara za nabavku novog vozila, a Gerontološki centar šest miliona dinara za nabavku nove opreme za praonu.

Izvor: Subotica.com
Otvoren Dom za negu u okviru Gerontološkog centra Subotica Otvoren Dom za negu u okviru Gerontološkog centra Subotica Otvoren Dom za negu u okviru Gerontološkog centra Subotica Otvoren Dom za negu u okviru Gerontološkog centra Subotica Otvoren Dom za negu u okviru Gerontološkog centra Subotica Otvoren Dom za negu u okviru Gerontološkog centra Subotica Otvoren Dom za negu u okviru Gerontološkog centra Subotica Otvoren Dom za negu u okviru Gerontološkog centra Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 33
Pregleda: 9244

Povezana vest

Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

petar balažević

ilija maravić

aleksandar vulin

dom za negu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.