• Pregleda: 9726

Iz donacije novi objekat Hitne medicinske pomoći i ambulantno vozilo

Grad Subotica biće jedan od šest gradova u Srbiji koji će uz pomoć donacije Vlade Republike Nemačke u iznosu od oko 100.000 evra u potpunosti renovirati i opremiti jedan objekat za potrebe službe Hitne medicinske pomoći, saznaje portal subotica.com
Foto: Google maps
Iz donacije novi objekat Hitne medicinske pomoći i ambulantno vozilo

Vlada Republike Nemačke preko humanitarne organizacije "Help" u sklopu pomoći gradovima u Srbiji koji su najviše pogođeni migrantskom krizom i u kojima je predviđeno da se izgrade privremeni prihvatni centri za migrante doniraće oko milion evra koji će biti namenski utrošeni primarno za poboljšanje objekata zdravstvene zaštite. U pitanju je šest gradova u Srbiji, od čega su tri grada u Vojvodini, konkretno Subotica, Kanjiža i Sombor.

Pomenuta sredstva biće namenjena za renoviranje i opremanje službi Hitne medicinske pomoći. Kako saznajemo Subotica će od ove nevladine organizacije dobiti oko 100.000 evra, a biće donirano i jedno kompletno opremljeno ambulantno vozilo.

Iz istog izvora saznajemo da je za novu lokaciju HMP Gradsko veće predložilo objekat na uglu Senćanskog puta i Ulice Stipana Kopilovića, koji se nalazi u vlasništvu Grada.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

14
Sojic Odgovori
Za 100000e napraviti novo,a ne ulagati u tu rusevinu!
Lazarsu1Long Odgovori
Faza broj jedan operacije "Uvali migrante Srbiji" pokrenuta.
Gonzo Odgovori
Bravo
lunja Odgovori
Na šta liči ono što je u vlasništvu Grada
Gonzo Odgovori
Pa nece niko da uzme da ga iznajmi jer sve u ovom gradu propada / zato objekat tako i izgleda. I u centru grada je problem posedovati profitabilan objekat, a kamoli ovaj.

U principu nije losa lokacija, na kraj Subotice - na najblizu stranu gde ce sledece nedelje otvoriti prihvatni centar za Migrante.

Pogledajte sta se desava u Parizu... Uzas jedan - tragedija :(
lakumity Odgovori
Da je taj objekat u boljem stanju ili bliže centru, odavno bi bio u vlasništvu nekog lokalnog tajkuna. Ovako biće dobar za hitnu pomoć.
sloba958 Odgovori
Za 5godina Subotica će imati 100.00 muslimana, a ovo je početak tog projekta
mosi Odgovori
Sve sto je dzaba-najskuplje je!
hej haj Odgovori
ovu rusevinu odmah srusite i namenski montazni paviljonski tip objekta sagradite inace ce olupina od stare kuce biti veciti problem .Inace je do sadasnja Hitna pomoc ruglo za grad pa sad iskoristite priliku i napravite nesto dobro.
Omladinac Odgovori
Bice mi zao zastave Brazila!!!
stormwatch Odgovori
Ovo je svakako bolja lokacija od one stare lokacije Hitne pomoci. Ovako ce hitna imati izlazak na dve ulice od koje je jedna glavna gradska magistrala.
Damjan Odgovori
Grad u vlasništvu poseduje poslovni prostor i samo jedan od šest stanova na toj lokaciji.
saša Odgovori
@Sojic
Baš si Šojić. Ajde napravi ti novu zgradu za 100.000 ja ću te častiti sa novih 100.000.
Vesko Odgovori
Da nebi neka stranka ponovo digla glas protiv rusenja starih zgrada.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.