• Pregleda: 3572

Svečani prijem za alumniste Fondacije "Dr Zoran Đinđić" u Gradskoj kući

Povodom obeležavanja desetogodišnjice postojanja Programa stipendija nemačke privrede „Zoran Đinđić” koji od 2003. godine realizuje Fondacija „Dr Zoran Đinđić” u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istok, sinoć je za alumniste Fondacije u Velikoj većnici Gradske kuće priređen svečani prijem.
Svečani prijem za alumniste Fondacije "Dr Zoran Đinđić" u Gradskoj kući

Obraćajući se dosadašnjim stipendistima iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije, učesnicima šeste konferencije alumnista koja se od 26. do 29. septembra održava u Beogradu i Subotici, gradonačelnik Subotice Modest Dulić poželeo im je dobrodošlicu i poručio da u njima vidi budućnost ovog regiona.

- Verujem da će u skorijoj budućnosti od vaših odluka zavisiti kojim će putem ići ovaj region kada je reč o nauci, politici, kulturi i drugim oblastima. S obzirom na to da ste najbolje što region ima i da ste zbog svog talenta, kvaliteta i predanosti s razlogom bili stipendisti Fondacije ’Dr Zoran Đinđić’, vi ste prava paradigma za ono što je Đinđić zastupao, a to je stalna spremnost na rad i odricanje da bi se svaki dan u svakom pogledu napredovalo.

Njegova filozofija je podrazumevala da se u rešavanju globalnih problema najpre krene od individue, da svako na svom planu iz dana u dan bude bolji i da u tom mnoštvu individualnih pozitivnih promena napreduje i celokupno društvo, istakao je Modest Dulić.


Gradonačelnik Dulić je izrazio zadovoljstvo što je Subotica, kao mesto u koje je dr Zoran Đinđić uvek rado dolazio, odabrana da se obeleži jubilej i što, kako je rekao, i na taj način odajemo počast ovom velikom čoveku.

- Danas smo vam predstavili i našu industrijsku zonu i verujem da ćemo kao dobri domaćini ostaviti snažan utisak na vas. Važno nam je da, gde god se nalazili, predstavite naš grad u najboljem svetlu, da imate na umu da ste ovde među prijateljima i da smo multinacionalna, multikulturalna i tolerantna sredina koja raširenih ruku prihvata sve dobronamerne ljude i različitosti, jer je različitost u našem gradu vrednovana kao prednost u odnosu na ostale gradove u regionu, naglasio je Modest Dulić.

Učesnici šeste konferencije alumnista, njih nešto više od 100, juče su posetili međunarodne kompanije u subotičkoj Slobodnoj zoni: Simens, Dunkermotoren, Norma grupu i Kontiteh fluid. Alumnisti će danas obilaziti kulturne znamenitosti grada i tako se upoznati sa bogatim kulturnim i istorijskim nasleđem Subotice.

Izvor: Kabinet gradonačelnika

povezane teme

3
earthworker Odgovori
vucinic ucestvovao kao alumnista ili kao bivsi gradonacelnik?
mali Odgovori
zbunite zavesu spustio sam se ,zakljucak vda skupa
uvek u pravu Odgovori
Kakva pogrešna procena od strane našeg gradonačelnika.Protiv tog njihovog druženja nemam ništa ali sve ostalo je prazna priča.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.