Komentara: 1
Pregleda: 1606
Foto

Svečani prijem u Gradskoj kući povodom uspeha ŽFK "Spartak" na međunarodnoj sceni

16.09.2023. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić primio je u Plavoj sali Gradske kuće rukovodstvo, stručni štab i igračice Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" koji je pre nekoliko dana ostvario veliki uspeh u kvalifikacijama za Ligu šampiona, plasiravši se među 22 najbolje ekipe u Evropi.
Svečani prijem u Gradskoj kući povodom uspeha ŽFK "Spartak" na međunarodnoj sceni

Plasmanom u drugu rundu najeminentnijeg takmičenja u izuzetno jakoj konkurenciji „golubice“ su napravile istorijski uspeh na koji su čekale dugih 13 godina od kada su neprikosnovene u državi  i  obradovale svoje sugrađane.

Prvi čovek grada, obraćajući se medijima nakon sastanka, istakao je da je susret sa fudbalerkama Spartaka bio emotivan i da je za njih posebno vezan što zbog, kako je rekao, uspeha koji postižu, što zbog njihovog profesionalnog odnosa kako prema klubu, tako i prema gradu i da su sportisti, na čelu sa „plavim golubicama", najbolji ambasadori Subotice.

Svečani prijem u Gradskoj kući povodom uspeha ŽFK "Spartak" na međunarodnoj sceni

- Posebna mi je čast da organizujem prijem za naše  „golubice“, heronine, ponos Grada Subotice. Osvojenih 14 titula prvaka Srbije, 10 trofeja nacionalnog Kupa svedoci su demonstracije moći neviđene u bilo kojem sportu. Sada su napravile veliki iskorak na međunarodnoj sceni, ispisale istoriju jer su se plasirale među 22 najbolje ekipe u Evropu u ženskom fudbalu – kaže gradonačelnik Bakić - I ovde nije kraj evropske priče jer ih čeka druga runda. Želim im da i tu prepreku pređu i nađu se u 16 najboljih timova i grupnoj fazi Lige šampiona. One to  zaslužuju svojim trudom i ponašanjem. Napravile su fantastičan rezultat, pobedile su klubove sa kojima u finansijskom smislu ne mogu da se porede. One su naš ponos,a mi  činimo sve koliko može da im pomogne i tako će biti i ubuduće.

Bakić je nagalasio da su ovi rezultati plod dugogodišnjeg truda i rada kluba, te da je Spartak primer za mnoge klubove kako treba da se radi predstavlja naš grad, poželevši im mnogo uspeha i još mnogo ovakvih prijema.

Svečani prijem u Gradskoj kući povodom uspeha ŽFK "Spartak" na međunarodnoj sceniNa velikoj podršci i prijemu nakon zapaženog rezultata na međunarodnoj sceni zahvalio se Bojan Arsić, sekretar Spartaka.

- Našli smo se ovde nakon tri meseca jer smo obradovali drugi put ove godine naše sugrađane i ovo nije više lokalni rezultat nego na ponos cele države. Napravili smo iskorak o kojem smo pričali godinama unazad i podigli smo lestvicu na evropskoj mapi. Devojke su svojim zalaganjem i energijom ostavljajući srce na terenu postigle ovaj rezultat. Pre dve godine smo bili na pragu da napravimo ovakav iskorak, nismo uspeli, ali je gradonačelnik Bakić  bio sve vreme uz nas što nam je mnogo značilo. Nastavili smo zajedničkim snagama dalje i ovog puta smo  uspeli da ostvarimo taj rezultat u Danskoj - rezimirao je Bojan Arsić.

Svečani prijem u Gradskoj kući povodom uspeha ŽFK "Spartak" na međunarodnoj sceni

Medijima su se obratili šef struke Spartaka Boris Arsić,  kao i kapiten ekipe Violeta Slović. Oni su se zahvalili gradonačelniku, njegovim saradnicima i sportskim radnicima koji podržavaju njihov rad.

- U našem uspehu veliku ulogu ima i gradonačelnik Bakić.  Shvatio je da je sport jedna od vrednosti koja treba da bude u fokusu ulaganja i hvala mu na tome jer sportisti ovog grada to osećaju – poručio je šef struke Spartaka - Mislim da smo bili umorni, padali smo ustajali, nismo se predavali, verovali smo da možemo. Skupili smo snagu i uspeli. Ove devojke su naš ponos na čelu sa Viletom Slović i Tijanom Filipović koje su vodilje ekipe, a mlađe saigračice su ih pratile. Ponosan sam kako su one reprezentovale klub, grad Srbiju. Zaslužuju veliko poštovanje i moja je privilegija što sam njihov trener.

Svečani prijem u Gradskoj kući povodom uspeha ŽFK "Spartak" na međunarodnoj sceni

Strateg "golubica" je najavio da ih čeka još jedan izazov, a ako uspeju da ostvare dobar rezultat biće to veliki uspeh. Nije propustio ni da se zahvali stručnom štabu koji je doprineo ovim rezultatima.

- U veoma jakoj konkurenciji smo uspeli da dođemo do ovog da se nađemo u društvu ekipa koje se bore za grupnu fazu Lige šampiona. Daćemo sve od sebe da još jednom obradujemo sve koji su uz nas i pokušati da iskoristimo šansu koja se ne stvara svaki dan - jasna je Boris Arsić.Svečani prijem u Gradskoj kući povodom uspeha ŽFK "Spartak" na međunarodnoj sceni

Vođa „golubica“, kapitenka Violeta Slović u svojoj bogatoj karijeri zna za dane radovanja ali i tuge nakon velikih sportskih iskušenja. Nedavni rezultati ulivaju nadu i optimizam, pozitivna energija se oseti u vazduhu.

- Ući  među 22 najbolje ekipe u Evropi je plod rada od 13 godina i sistema koji je klub postavio. Činjenica da smo došli u priliku da se borimo za grupnu fazu govori o kvalitetu našeg rad koji su ove devojke  pokazale u prethodnom periodu. Ponosna sma na njih što su dokazale kako se bori za ovaj klub i grb, grad i državu. Kada prezentujete klub u Evropi, , vi ne prezentujete samo klub već i državu, a one su to uradile na najbolji način. Ostvarile smo istorijski rezultat, ali naše putovanje još traje. Verujem da se nećemo tu zaustaviti da ćemo se suprotstaviti ekipi u nokaut fazi i plasirati se u grupno nadmetanje Lige šampiona što bi bila senzacija za sve nas i kruna karijere za nas starije igrače i stručni štab – poručila je Slovićeva.

 

Izvor: Subotica.com
Prijem za ŽFK "Spartak" povodom uspeha u Evropi Prijem za ŽFK "Spartak" povodom uspeha u Evropi Prijem za ŽFK "Spartak" povodom uspeha u Evropi Prijem za ŽFK "Spartak" povodom uspeha u Evropi Prijem za ŽFK "Spartak" povodom uspeha u Evropi Prijem za ŽFK "Spartak" povodom uspeha u Evropi Prijem za ŽFK "Spartak" povodom uspeha u Evropi Prijem za ŽFK "Spartak" povodom uspeha u Evropi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 meseci i 2 dana
Komentara: 1
Pregleda: 1606
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

bojan arsić

stevan bakić

boris arsić

violeta slović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.