Komentara: 6
Pregleda: 5044
Foto

Svečani prijem brucoša Ekonomskog fakulteta

02.10.2017. u 11:05h
Izvor: Subotica.com
Početak nove školske godine, Ekonomski fakultet u Subotici obeležio je svečanim prijemom brucoša u amfiteatru fakulteta. Najmlađim studentima dobrodošlicu su poželeli dekan, profesori, stručni saradnici i zaposleni na fakultetu.
Svečani prijem brucoša Ekonomskog fakulteta

Ove godine Ekonomski fakultet na sve tri lokacije upisalo je ukupno 528 studenata, od čega će u Subotici studirati 170 novih studenata na jednom od osam studijskih programa, koji pokrivaju oblasti ekonomije, menadžmenta i poslovne informatike.

Šta u naredne četiri godine očekuju od studija, podelili su sa nama brucoši.

- Išla sam u Ekonomsku školu, te sam se odlučila za isti fakultet. Radi se o ozbiljnom fakultetu, sigurno neće biti lako, ali se nadam da će mi ići i da će biti uzbudljivo - kaže nova studentkinja.

- Upisao sam smer Poslovne informatike zato što mislim da je to dobar put i perspektiva za budućnost. Očekujem da ću se prilagoditi njegovom programu i da ću ga uspešno završiti - dodao je njen kolega.

Dekan fakulteta, prof. dr Aleksandar Grubor, poželeo je dobrodošlicu brucošima i uspešno studiranje. Prema njegovim rečima, poslodavci se sve češće obraćaju Ekonomskom fakultetu da im preporuči najbolje studente sa kojima su voljni da zaključe ugovore o radu, te je želja fakulteta da, pre naredne akreditacije, studente još više poveže sa potencijalnim poslodavcima.

- U proteklih nekoliko godina, fakultet je zaključio veći broj sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji sa kompanijama iz Subotice i okruženja, uključujući i strane kompanije koje posluju u našoj industrijskoj zoni. Novine će se ogledati u tome da ćemo istaknute privrednike i stručnjake angažovati po pozivu, kako bi održali nekoliko prikladnih predavanja našim studentima, dok će se studenti u okviru stručne prakse upoznati sa onim što se od njih očekuje nakon završetka osnovnih studija - objasnio je Grubor.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 5044
Povezane teme
ekonomski fakultet subotica Aleksandar Grubor ekonomija brucoši svečani prijem
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.