• Pregleda: 4976

Svečani prijem brucoša Ekonomskog fakulteta

Početak nove školske godine, Ekonomski fakultet u Subotici obeležio je svečanim prijemom brucoša u amfiteatru fakulteta. Najmlađim studentima dobrodošlicu su poželeli dekan, profesori, stručni saradnici i zaposleni na fakultetu.
Svečani prijem brucoša Ekonomskog fakulteta

Ove godine Ekonomski fakultet na sve tri lokacije upisalo je ukupno 528 studenata, od čega će u Subotici studirati 170 novih studenata na jednom od osam studijskih programa, koji pokrivaju oblasti ekonomije, menadžmenta i poslovne informatike.

Šta u naredne četiri godine očekuju od studija, podelili su sa nama brucoši.

- Išla sam u Ekonomsku školu, te sam se odlučila za isti fakultet. Radi se o ozbiljnom fakultetu, sigurno neće biti lako, ali se nadam da će mi ići i da će biti uzbudljivo - kaže nova studentkinja.

- Upisao sam smer Poslovne informatike zato što mislim da je to dobar put i perspektiva za budućnost. Očekujem da ću se prilagoditi njegovom programu i da ću ga uspešno završiti - dodao je njen kolega.

Dekan fakulteta, prof. dr Aleksandar Grubor, poželeo je dobrodošlicu brucošima i uspešno studiranje. Prema njegovim rečima, poslodavci se sve češće obraćaju Ekonomskom fakultetu da im preporuči najbolje studente sa kojima su voljni da zaključe ugovore o radu, te je želja fakulteta da, pre naredne akreditacije, studente još više poveže sa potencijalnim poslodavcima.

- U proteklih nekoliko godina, fakultet je zaključio veći broj sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji sa kompanijama iz Subotice i okruženja, uključujući i strane kompanije koje posluju u našoj industrijskoj zoni. Novine će se ogledati u tome da ćemo istaknute privrednike i stručnjake angažovati po pozivu, kako bi održali nekoliko prikladnih predavanja našim studentima, dok će se studenti u okviru stručne prakse upoznati sa onim što se od njih očekuje nakon završetka osnovnih studija - objasnio je Grubor.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
neko Odgovori
Izgleda mi kao da ih je svake godine sve manje i manje ...
O RUCK Odgovori
Na sta se sveo moj nekadasnji fakultet - samo 170 upisanih u Subotici???? Pravi fijasko!!!
Milan024
1971. Godine, 918 studenata je upisalo Ekonomski fakultet u Subotici, a u septembru mesecu 1975. , 186 ih je diplomiralo.
Bila je to jedna od najbrojnijih ali i najboljih generacija.
Sada, u demonkratiji, u trci sa Mega, Giga, Maxi... i Pink univerzitetima, nema šanse !
Ekonomista Odgovori
Ekonomski jeste najjači fakultet, ali ovo je doba obrazovne tranzicije. Neki profesori su otišli u penziju, ali ima i još onih koji "upravljaju" po modelu iz doba komunizma.
simica Odgovori
sta ce nam ekonomski fakultet ili bilo koji drugi ,kada imamo sposobne politicare koji se razumeju i "znaju"sve da lepo glumacki ispricaju .....!!!!!

ps;
znanje u struci je u drugom planu !!!PARTIJSKA PRIPADNOST JE U PRVOM ,,
< nazalost !!!!!!!!!
laneSU Odgovori
Ovo je mizeran broj upisanih studenata. 2005. sam upisao ovaj fakultet, tada je bilo upisano 1300 studenata (400 na budzet a ostatak samofinansiranje)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.