Komentara: 0
Pregleda: 1527

Sve više kopača peska

24.01.2009. u 10:14h
<p>Nelegalna eksploatacija peska ponovo uzima maha. Kopači peska napravili su pet banja u Mesnoj zajednici &ldquo;Kelebija&rdquo;. Tim povodom održan je sastanak izmedju gradjana i nadležnih iz lokalne samouprave kako bi se problem &scaron;to pre re&scaron;io.</p>

Ekspolatacijom peska narušeni su osnovni uslovi života meštana u okolini banja koji nastaju vađanjem peska. Voćnaci peopadaju, voda u bunarima postaje mutna, stvaraju se krateri gde nesavesni građani bacaju otpad. Papire koje imaju investitori odnose se na preporuku Ministarstva poljoprivrede da daju dozvole o promeni namene poljoprivrednog zemljišta, ali to nije dozvola za eksloataciju peska.

Dnevne potrebe za peskom u Subotici iznose 2000 metara kubnih. Kubik peska iznosi 600 dinara, tako da kada se izračuna kopači peska zarade 120.000 dinara dnevno, a grad od toga nema ništa. Rešenje je određivanje lokacije za legalni majdan, koji bi se nalazio u na potezu između Kelebije i Tavankuta. Predstavnici gradske uprave kažu da nadležnost treba da pređe u nadležnost lokalne samouprave.

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1527
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.