• Pregleda: 8042

Sve manje vatrogasaca gasi sve više požara

U toku protekle godine, subotički vatrogasci imali 923 intervencije, što znači da je 2011. godina bila godina sa najvećim brojem intervencija. Međutim, samo u prvih pet meseci ove godine zabeleženo je 505 intervencija, a ako se nastavi taj trend, do kraja godine broj intervencija vatrogasno-spasilačke službe u Subotici popeće se na 1.200. ta brojka predstavlja višestruko povećanje u odnosu na 90-godine, a od 2006. na ovamo broj interevencija je stalno u porastu.
Sve manje vatrogasaca gasi sve više požara

Protekli period subotički vatrogasci ne mogu opisati kao miran. Kraj protekle godine obeležio je veliki broj poljskih požara, naročito u novembru. Odmah zatim usledila je i vanredna situacija zbog obilnih snežnih padavina gde su vatrogasci ispoljili i svoju spasilačku ulogu. Kada se sneg otopio, već u martu počela je nova sezona poljskih požara, tako da je u prvih pet meseci ove godine zabeleženo 505 intervencija vatrogasaca, što je pre deset godina predstavljao broj intervencija u toku cele godine.

Vatrogasci – spasioci na teritoriji Severno-bačkog okruga u ovom trenutku raspolažu sa 26 vatrogasnih vozila, dok je u samoj Subotici stacionirano 15 vatrogasnih vozila. U službi radi 71 vatrogasac, što je tek nešto više od polovine potrebnog broja ljudi.

Iako se to očekivalo, završetkom druge trake auto-puta broj saobraćajnih nezgoda u kojima interveniše ova služba nije smanjen.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

5
fireman Odgovori
Dajte neki konkurs za vatrogasca, hocu i ja da budem :)
Konjator Odgovori
Nezaposlenost sve veca i veca, "Sve manje", treba neki konkurs, pre tacno 9 godina sam konkurisao i tako stalno. Ako ih ima malo, neka zaposle jos ljudstva i cica, mica, gotova ova prica.
ned Odgovori
U pravu su mladi ljudi koji se žale.Vatrogasci nisu odavno raspisali konkurs za prijem mladih ,budućuh vatrogasaca.Treba 150 a ima ih 79.Neka se raspiše konkurs i primi jeno 25 početnika.Obuka, polaganje, vežbanje i evo nove čete vatrogasaca.
Rancorous Odgovori
Zasto se bune kad nece da primaju ljude???? Danas sam bio da vidim kako mogu da se zaposlim kod njih pa me vec portir oterao....
Peki Odgovori
Rancorous - To nije portir nego dezurni vatrogasac koji prima pozive od građana u slucaju pozara.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.