Komentara: 5
Pregleda: 8525

Sve manje vatrogasaca gasi sve više požara

02.06.2012. u 18:45h
Izvor: RTV Yueco
U toku protekle godine, subotički vatrogasci imali 923 intervencije, što znači da je 2011. godina bila godina sa najvećim brojem intervencija. Međutim, samo u prvih pet meseci ove godine zabeleženo je 505 intervencija, a ako se nastavi taj trend, do kraja godine broj intervencija vatrogasno-spasilačke službe u Subotici popeće se na 1.200. ta brojka predstavlja višestruko povećanje u odnosu na 90-godine, a od 2006. na ovamo broj interevencija je stalno u porastu.
Sve manje vatrogasaca gasi sve više požara

Protekli period subotički vatrogasci ne mogu opisati kao miran. Kraj protekle godine obeležio je veliki broj poljskih požara, naročito u novembru. Odmah zatim usledila je i vanredna situacija zbog obilnih snežnih padavina gde su vatrogasci ispoljili i svoju spasilačku ulogu. Kada se sneg otopio, već u martu počela je nova sezona poljskih požara, tako da je u prvih pet meseci ove godine zabeleženo 505 intervencija vatrogasaca, što je pre deset godina predstavljao broj intervencija u toku cele godine.

Vatrogasci – spasioci na teritoriji Severno-bačkog okruga u ovom trenutku raspolažu sa 26 vatrogasnih vozila, dok je u samoj Subotici stacionirano 15 vatrogasnih vozila. U službi radi 71 vatrogasac, što je tek nešto više od polovine potrebnog broja ljudi.

Iako se to očekivalo, završetkom druge trake auto-puta broj saobraćajnih nezgoda u kojima interveniše ova služba nije smanjen.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 8525
Povezane teme

vatrogasci

vatrogasna četa

vatrogasna vozila

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.