Komentara: 4
Pregleda: 4716

Sve manje novca za restrukturiranje preduzeća

26.07.2013. u 12:02h
Izvor: RTV
Fabrike "Bratstvo" i "29. novembar" već su prošle proces restrukturiranja sa različitim ishodom, a to tek predstoji tamošnjem Agrokombinatu "Mala Bosna".
Sve manje novca za restrukturiranje preduzeća

U Srbiji je trenutno u procesu restruktuiranja 175 preduzeća koja zapošljavaju više od 50.000 radnika, a državu okoštaju oko 750 miliona evra. Državni sekretar u ministarstvu finasija i privrede Aleksandar Ljubić izjavio je da je prvoj grupi od 27 preduzeća naloženo da pripremi socijalne programe koji predviđaju isplatu 300 evra po godini staža.

Fabrika vagona "Bratstvo" primer je uspeštno restrukturianog preduzeća. Od kako je ovu fabriku preuzela slovačka "Tatravagonka" nastavljen je remont vagona, a zapošljavaju se i novi radnici.

Subotička Tatravagonka ima oko 250 zaposlenih, a potpisan je i kolektivni ugovor - izjavio je Ištvan Huđi, potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Subotice.

Restruktuiranje je svejevremeno obezbedilo program za 200 radnika bivčeg subotičkog giganta "29. novembar", ali je to preduzeće nažalost ipak otišlo u stečaj i još traga za kupcem. Restruktuiranje, za koje očekuje da će biti uspešno, sada očekuje agrokombinat "Mala Bosna"

Iz Ministarstva finansija i privrede stiže obećanje da će Vlada Srbije proces restrukturiranja preduzeća obaviti socijalno odgovorno, ali i upozorenje da je to namet koji država više ne može da plaća, te da neće biti produženja roka koji ističe 2014. godine.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4716
Povezane teme

fabrika bratstvo

fabrika 29. novembar

industrija mesa i konzervi 29. novembar

ištvan huđi

ad mala bosna

tatravagonka

samostalni sindikat

prodaja fabrike 29. novembar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.