Komentara: 1
Pregleda: 1521

Sve je spremno za sneg

25.11.2010. u 15:20h
Izvor: RTV Yueco
Sve je spremno za sneg

S obzirom na to da se za naredne dane najavljuje slab sneg, ekipe JKP "Čistoća i Zelenilo", kao i "Vojput-a", spremne su za borbu protiv snega i leda, zarad čistih saobraćajnica. Ove godine, prema rečima ljudi iz Čistoće i Zelenila, radiće se po proširenom programu, što znači sa većim kapacitetima nego prethodne godine.

U Direkciji za izgradnju grada kažu da je za ovu zimsku sezonu izdvojeno 25 miliona dinara za radove na osposobljavanju saobraćajnica, kao i 5 miliona dinara za so i rizlu, koji se koriste za otapanje snega.

U JKP "Čistoća i Zelenilo" su spremni za predstojeću zimksu sezonu. Na raspolaganju su im 8 kamiona, od čega su dva predviđena za centar grada, radi efikasnijeg čišćenjenja. Obuhvaćene su sve mesne zajednice, a prioriteti su autobuske gradkse i progradkse linije.

Magistralne puteve kao i prethodnih godina održava preduzeće "Vojput". Njihova mehanizacija, materijali kao i ljudski resursi spremni su za ovu zimsku sezonu.

U preduzeću "Vojput" napominju da vozači obrate pažnju na blatnjave puteve, koje stvaraju radne mašine izlazeći na kolovoz. Ovakvi kolovozi oglavnom su van naseljenog mesta i klizavost je u takvim situacijama povećana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1521
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.