Komentara: 0
Pregleda: 2152

Svaki 14. Subotičanin čeka posao

28.07.2010. u 02:15h
Izvor: RTV Yueco
<p>Grad Subotica nalazi se u užem izboru pojedinih investitora za grinfild investiranje u konkurenciji preko 40 gradove iz 6 država, izjavio je za Yu Eco direktor preduzeća Privredno - tehnolo&scaron;ki parkovi Subotica Branko Guslov.</p>
Svaki 14. Subotičanin čeka posao

Već u septembru će, ukoliko bude zainteresovanih, grad Subotica nakon godina čekanja moći da ponudi na prodaju ili u zakup na 99 godina prve parcele u Malom Bajmoku i na prostoru bivše kasarne „Petar Drapšin", a tada se očekuje i raspisivanje prvih tendera za infrastrukturno opremanje obe privredne zone. Nakon izvođenja tih radova, potencijalni investitori će imati spremne lokacije za svoj biznis, a svaki 14. Subotičanin - šansu za posao.

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nalazi se 11.000 nezaposlenih subotičana. Najveći broj njih ima manje od 30 godina, dok je najmanje onih sa 30 do 40 godina starosti. Polovina nezaposlenih ima završenu srednju školu.

U preduzeću Privredno - tehnološki parkovi Subotica kažu da je izrađena planska dokumentacija i za privrednu zonu kasarane „Petar Drapšin", namenjenu komercijalnim sadržajima, i za privrednu zonu Mali Bajmok, gde su planirane proizvodne delatnosti i za koju je već urađena prenamena zemljišta. Do kraja sledećeg meseca očekuje se uknjiženje zemljišta, a od septembra, kao neizgrađeno građevinsko zemljište, parcele obe privredne zone će moći biti ponuđene za zakup na 99 godina ili otkup. Što se infrastrukturnog opremanja tiče, za obe zone u toku je izrada projekata za dovođenje struje, vode, gasa, izradu kanalizacije, a sredinom septembra se očekuje raspisivanje prvih tendera za izvođenje ovih radova, za šta je obećano ili već obezbeđeno oko 240 miliona dinara.

Do tada, prvo veće zapošljavanje u Subotici se očekuje do kraja godine. Metro keš end keri već vrši odabir oko 200 kandidata za zaposlenje u njihovom prodajno - distributivnom centru, čije se otvaranje očekuje na jesen.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2152
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.