Komentara: 2
Pregleda: 1764
Foto

Sutra u Dečjem pozorištu dve humanitarne predstave za pomoć porodici Dimović

14.12.2022. u 15:37h
Izvor: Subotica.com
U Dečjem pozorištu sutra (četvrtak), od 18h biće odigrane dve humanitarne predstave "Nosogor Pilu" i "Ježeva kućica" u izvođenju učenika OŠ "Sveti Sava" i OŠ "Matko Vuković". Iz Udruženja "Mladi i igra" pozivaju sve Subotičane da isprate ove predstave i da daju dobrovoljne priloge za pomoć mnogočlanoj porodici Dimović kojoj je nedavno izgorela kuća.
Sutra u Dečjem pozorištu dve humanitarne predstave za pomoć porodici Dimović

Predstave su rađene u okviru projekta "Zeleno lice Subotice" koji je realizovalo Udruženje "Mladi i igra".

Učenici OŠ "Matko Vuković" igraju u predstavi "Ježeva kućica", dok su predstavu "Nosogor Pilu", koja je rađena po istoimenoj knjizi, radili učenici OŠ "Sveti Sava". Ovu školu pohađaju i najmlađi članovi porodice Dimović kojoj je nedavno izgorela kuća. Njima je potrebna pomoć svih nas kako bi obnovili svoj dom i bezbrižno dočekali zimu - objašnjava Milanka Stankić predsednik Udruženja "Mladi i igra" i autor knjige "Nosogor Pilu" - U 2022. godini realizovali smo grafičko rešenje 3. izdanje ove knjige koja se bavi disleksijom. Ovih dana pojaviće se i izdanje na engleskom jeziku. 

Sutra u Dečjem pozorištu dve humanitarne predstave za pomoć porodici Dimović

Udruženje "Mladi i igra"  u ovoj godini realizovalo je i projekat "Zelena plaketa u rukama deteta" koji ima za cilj edukaciju najmlađih u oblasti zaštite životne sredine, dok je projektom "U svetu starih semena" predviđeno otvaranje banke koja bi čuvala semena biljaka u našem gradu.

Prva banka semena otvorena je u Mionici i sa njima smo uspostavili kontakt - priča Stankić - Svedoci smo da nismo u stanju da seme od biljaka koje sadimo u jednoj godini sačuvamo za sadnju naredne godine. Zato nam je cilj da na mlađe generacije prenesemo znanja starijih o čuvanju starih semena. 

Sutra u Dečjem pozorištu dve humanitarne predstave za pomoć porodici Dimović

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje rezultata projekta "Mladi i igra" i najava predstava Predstavljanje rezultata projekta "Mladi i igra" i najava predstava Predstavljanje rezultata projekta "Mladi i igra" i najava predstava Predstavljanje rezultata projekta "Mladi i igra" i najava predstava Predstavljanje rezultata projekta "Mladi i igra" i najava predstava Predstavljanje rezultata projekta "Mladi i igra" i najava predstava Predstavljanje rezultata projekta "Mladi i igra" i najava predstava Predstavljanje rezultata projekta "Mladi i igra" i najava predstava
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1764
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.