Komentara: 0
Pregleda: 5878

Sutra se obeležava Dan zaljubljenih

13.02.2018. u 16:08h
Izvor: Subotica.com
Sutra se obeležava Dan zaljubljenih

Dan Svetog Valentina, poznatiji kao Dan zaljubljenih, praznik je koji se proslavlja 14. februara svake godine, a na ovaj dan, pravoslavni vernici obeležavaju i Svetog Trifuna, zaštitnika vinove loze, vinogradarstva i vina. Iako rado obeležavaju ovaj praznik, naši sugrađani poručuju da voleti treba svaki dan, ne samo 14. februara. 

- Za mene ovaj dan ima poseban značaj zato što slavimo godišnjicu braka. Uglavnom ga provedemo na nekoj večeri, uz cveće i vino, a kasnije sa ostatkom porodice odnosno decom - kaže naša sugrađanka T.P.

- 14. februar posmatram kao svaki drugi dan, ali koji je dobro marketinški organizovan. Smatram da ljudi treba da se vole i poklanjaju pažnju jedni drugima tokom cele godine, uživaju u običnim svakodnevnim trenucima. Tako da mi je taj dan sve organizovano i usiljeno - objašnjava S.B.

- Svaki dan treba da širimo ljubav, ali 14. februar ima poseban doživljaj i atmosferu. Dan zaljubljenih koristim da otputujemo na neku željenu destinaciju i isključimo se iz svakodnevice, izađemo na večeru - poručuje naš sugrađanin.

Za praznik ljubavi karakteristično je da zaljubljeni poklanjaju jedni drugima mali znak pažnje, u vidu cveta, bombonjere ili plišane igračke, koje se mogu pronaći u subotičkim cvećarama. U cvećari "Primula" kažu da su već primili nekoliko narudžbi, ali da najveću gužvu očekuju tek sutra. Ističu da su među najprodavanijima klasične crvene ruže ili takozvani "boks" aranžmani.

- "Boks" aranžman podrazumeva da se cveće po želi lepo upakuje u kutiju u obliku kvadrata, kruga ili srca. Može da se napravi od mešanog cveća ili ruža, da se ukrasi zelenilom ili slatkišima, čokoladama, rafaelom ili fererom, sve po želji kupca. Cena ovog aranžmana kreće se od 2.000 dinara pa na više, u zavisnosti od količine cveća. Naravno, tradicionalno najviše se prodaju i klasične crvene ruže, od po 300 dinara ili u drugim bojama po 250 dinara, a ono što je novo od ove godine, jeste da imamo takozvane "cake" ruže, koje su umočene u poseban mirišljavi vosak, tako da izgledaju i mirišu na čokoladu ili kolač - kažu iz cvećare "Primula".

Sutra se obeležava Dan zaljubljenih

Dan zaljubljenih obeležiće se i u kafićima i restoranima, koji su za sredu uveče pripremili široku ponudu, od romantičnih večera uz laganu muziku, do svirki i žurki po subotičkim klubovima. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 5878
Povezane teme

dan zaljubljenih

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.