Komentara: 0
Pregleda: 4066
Foto

Sutra premijera predstave "Film & gugi" dece iz "Kolevke"

23.06.2017. u 12:41h
Izvor: Subotica.com
Deca iz "Kolevke" izvela su danas generalnu probu predstave "Film & gugi" u Dečijem pozorištu. Predstava će biti premijerno izvedena sutra, 24. juna, s početkom u 17 časova i 30 minuta i ponovljena narednog dana u isto vreme. Ulaz na obe predstave je besplatan.
Sutra premijera predstave "Film & gugi" dece iz "Kolevke"

Dramska radionica, na čelu sa Branislavom Trifkovićem, vredno je radila devet meseci i kao rezultat te igre i druženja, nastala je predstava koju će deca iz "Kolevke" imati prilike da izvedu na pozornici Dečijeg pozorišta za predstojeći vikend.

Psihološkinja Doma za decu ometenu u razvoju "Kolevka", Maja Gvozdenović, kaže da je ideja o predstavi nastala spontano, u želji da se osmisli predstava u kojoj će se deca pre svega zabaviti, igrati i družiti.

- Priča o predstavi počela je u oktobru prošle godine, kada smo se okupili u takozvanoj Dramskoj radionici i počeli da pravimo predstavu. Filmsku muziku smo uzeli kao podlogu za čitavu predstavu, a nazive filmova smo koristili kao tekst predstave i tako napravili jednu ljubavnu priču, na koju niko neće ostati ravnodušan - rekla je Gvozdenović, naglasivši da su svi uživali u devetomesečnim probama i radu sa decom.

Ona je dodala da je radionica imala je za cilj da pokaže da je pozorište otvoreno za svu decu. Predstava je pripremana u skladu sa mogućnostima dece koja odrastaju u ustanovi socijalne zaštite, bez namere da se ističu njihovi lični nedostaci. Pokazalo se da je scenska umetnost, u kojoj su se deca iz "Kolevke" prvi put oprobala, pomogla njihov lični i socijalni razvoj, služila kao sredstvo za vaspitanje i učenje o sebi i drugima, i omogućila usavršavanje veština plesa i humora.

Gvozdenović je pozvala sve zainteresovane sugrađane da dođu na predstavu i podrže decu iz "Kolevke", koja žele da prikažu rezultate svoga rada, dobro se zabave i to podele sa publikom.

Tekst, muziku i režiju za predstavu radio je Branislav Trifković, dok su asistenti režije Marijana Kolar, Bojana Mravčević, Jovanka Dević i Maja Gvozdenović. Deca koja učestvuju u predstavi su Jumer B, Ljilja J, Darija F, Mira J, Mila P, Lazar S, Zarije T. i Aleksa A.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 4066
Povezana vest
Povezana dešavanja
Povezane teme
Subotičko Dečje pozorište predstava u pozorištu kolevka deca iz kolevke dom za decu ometenu u razvoju kolevka pozorišna predstava
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.