Komentara: 0
Pregleda: 5003
Foto

Sutra premijera predstave "Film & gugi" dece iz "Kolevke"

23.06.2017. u 14:41h
Izvor: Subotica.com
Deca iz "Kolevke" izvela su danas generalnu probu predstave "Film & gugi" u Dečijem pozorištu. Predstava će biti premijerno izvedena sutra, 24. juna, s početkom u 17 časova i 30 minuta i ponovljena narednog dana u isto vreme. Ulaz na obe predstave je besplatan.
Sutra premijera predstave "Film & gugi" dece iz "Kolevke"

Dramska radionica, na čelu sa Branislavom Trifkovićem, vredno je radila devet meseci i kao rezultat te igre i druženja, nastala je predstava koju će deca iz "Kolevke" imati prilike da izvedu na pozornici Dečijeg pozorišta za predstojeći vikend.

Psihološkinja Doma za decu ometenu u razvoju "Kolevka", Maja Gvozdenović, kaže da je ideja o predstavi nastala spontano, u želji da se osmisli predstava u kojoj će se deca pre svega zabaviti, igrati i družiti.

- Priča o predstavi počela je u oktobru prošle godine, kada smo se okupili u takozvanoj Dramskoj radionici i počeli da pravimo predstavu. Filmsku muziku smo uzeli kao podlogu za čitavu predstavu, a nazive filmova smo koristili kao tekst predstave i tako napravili jednu ljubavnu priču, na koju niko neće ostati ravnodušan - rekla je Gvozdenović, naglasivši da su svi uživali u devetomesečnim probama i radu sa decom.

Sutra premijera predstave "Film & gugi" dece iz "Kolevke"

Ona je dodala da je radionica imala je za cilj da pokaže da je pozorište otvoreno za svu decu. Predstava je pripremana u skladu sa mogućnostima dece koja odrastaju u ustanovi socijalne zaštite, bez namere da se ističu njihovi lični nedostaci. Pokazalo se da je scenska umetnost, u kojoj su se deca iz "Kolevke" prvi put oprobala, pomogla njihov lični i socijalni razvoj, služila kao sredstvo za vaspitanje i učenje o sebi i drugima, i omogućila usavršavanje veština plesa i humora.

Gvozdenović je pozvala sve zainteresovane sugrađane da dođu na predstavu i podrže decu iz "Kolevke", koja žele da prikažu rezultate svoga rada, dobro se zabave i to podele sa publikom.

Tekst, muziku i režiju za predstavu radio je Branislav Trifković, dok su asistenti režije Marijana Kolar, Bojana Mravčević, Jovanka Dević i Maja Gvozdenović. Deca koja učestvuju u predstavi su Jumer B, Ljilja J, Darija F, Mira J, Mila P, Lazar S, Zarije T. i Aleksa A.

Sutra premijera predstave "Film & gugi" dece iz "Kolevke"

Izvor: Subotica.com
Generalna proba predstave dece iz Kolevke Generalna proba predstave dece iz Kolevke Generalna proba predstave dece iz Kolevke Generalna proba predstave dece iz Kolevke Generalna proba predstave dece iz Kolevke Generalna proba predstave dece iz Kolevke Generalna proba predstave dece iz Kolevke Generalna proba predstave dece iz Kolevke
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5003

Povezana vest

Povezana dešavanja

Povezane teme

Subotičko Dečje pozorište

predstava u pozorištu

kolevka

deca iz kolevke

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

pozorišna predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.