Komentara: 19
Pregleda: 2591

Sutra počinje Svetosavska nedelja

20.01.2014. u 13:50h
Izvor: RTV City
Od sutra, 21. januara do 27. januara u organizaciji SKC „Sveti Sava“ održaće se tradicionalna dvadeset druga po redu Svetosavska nedelja.
Sutra počinje Svetosavska nedelja

Sedmodnevna manifestacija počinje svečanim otvaranjem koje će biti upriličeno besedom Episkopa bačkog Irineja, i izložbom slika Milana Miletića, uz pojanje mešovitog hora SKC „Sveti Sava“.

U sredu, 22. januara održaće se predavanje „Crnjanski i herojski Etnos“ dr Slobodana Vladušića, dok će u četvrtak biti održano Duhovno veče. U petak će biti održana promocija knjige akademika Basilije Krestić „Srbi u Ugarskoj od 1790 – 1918“ uz gostovanje dr Đorđa Đurića, i dr Dragana Stantića.

U subotu 25. januara biće održano muzičko veče uz nastup muške vokalne grupe „Konstantin“ iz Niša, dok u nedelju 26. januara biće održana Svetosavska akademija u kojoj če učestvovati dečji hor SKC „Sveti Sava“, „Iskončići“ i recitatori ove kulturne ustanove.

U naredni ponedeljak, 27. januara u 20 časova, u restoranu "Spartak S" održaće se Svetosavski bal. Svi programi u okviru Svetosavske nedelje će biti održavani u Zadužbini Dušana Radića, sa početkom u 19 časova.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 19
Pregleda: 2591
Povezane teme

skc sveti sava

Sveti Sava

svetosavska nedelja

srpski kulturni centar sveti sava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.