Komentara: 25
Pregleda: 4420

Sutra počinje popis stanovništva

30.09.2011. u 14:16h
Izvor: RTV City
Sutra počinje popis stanovništva

Sutra počinje popis stanovništva koji će trajati do 15. oktobra. Direktor Republičkog zavoda za statistiku je tim povodom naglasio da je značajno da se svi građani odazovu kako bi se dobili što precizniji podaci. Građani mogu da odgovore na sva pitanja kako bi popis ispunio očekivanja, istakao je on i dodao da oni ne moraju da se izjasne o nacionalnoj pripadnosti, veroispovesti i maternjem jeziku, kao i o pitanjima o funkcionisanju i socijalnoj integrisanosti.

Prema njegovim rečima, ukoliko neko odbije da učestvuje u popisu, kazna predviđena za to iznosi od 20.000 do 50.000 dinara. Ukoliko popisivač tokom prvog dolaska u domaćinstvu ne zatekne nikoga, dužan je da ostavi obaveštenje kada će ponovo doći, a članovi domaćinstva na istom obrascu mogu ostaviti podatak kada njima odgovara da popisivač dođe i uzme podatke, objasnio je on.

Vukmirović je saopštio da će obrazac za popis biti odštampan ćirilicom na srpskom jeziku, što je po međunarodnim standardima. On je naveo da je na isti način popis sproveden u svim zemljama regiona i još jednom pozvao građane da se odazovu popisu, što je i njihova obaveza.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 4420
Povezane teme

popis stanovništva

popis u subotici

gradska popisna komisija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.