Komentara: 8
Pregleda: 3364

Sutra obeležavanje Spasovdana, litija kroz grad oko 10 časova

24.05.2023. u 16:56h
Izvor: Subotica.com
Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra će obeležiti Spasovdan. Ovo je slava hrama Vaznesenja Gospodnjeg, ujedno i gradska slava. Liturgija će početi u 9 časova, a svečana litija kreće oko 10 časova od Svetovaznesenjske crkve.
Sutra obeležavanje Spasovdana, litija kroz grad oko 10 časova

Za 10 časova planiran je polazak svečane litije kroz grad, centralnim gradskim ulicama - od hrama do Gradske kuće gde će se zastati, zatim Korzoom do zgrade "Jadran" pa Ulicom Đure Đakovića nazad do hrama.

U drugom delu programa, u hramu Svetog vaznesenja Gospodnjeg od 18h biće upriličeno večernje bogosluženje sa rezanjem slavskog kolača i blagosiljanjem žita. Od 19h, u porti hrama održaće se centralna svečanost u okviru koje će nastupiti dečji crkveni horovi "Venac" iz Alekse Šantića i "Emanuil" iz Subotice, Jana Stevanović učenica subotičke Gimnazije "Svetozar Marković", đaci Muzičke škole sa odseka za tradicionalno pevanje, kao i članovi KUD "Mladost" iz Subotice.

U okviru Spasovdanskih svečanosti u subotu (27. maja), od 19h u Zadužbini Dušana Radića biće održana duhovna tribina "Hram kao mesto susreta Boga i čoveka" u okviru koje će besediti protojerej stavrofor Jovan Milanović, rektor Karlovačke bogoslovije.

Spasovdanske svečanosti završavaju se u nedelju, 28. maja koncertom muškog hora "Sveti Serafim Sarovski" iz Zrenjanina. Koncert će biti održan u Gradskoj kući, a početak je zakazan za 19h.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 3364
Povezane teme

crkva vaznesenja gospodnjeg

slava grada

spasovdan

spasovdanske svečanosti

slava hrama crkve svetog vaznesenja gospodnjeg

litija kroz grad

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.