Komentara: 1
Pregleda: 4538

Sutra će osvanuti najhladnije jutro u 2012. godini

08.02.2012. u 13:40h
Izvor: Blic
Sutra će osvanuti najhladnije jutro u 2012. godini

U celoj Srbiji jutros su zabeležene izuzetno niske temperature, a najhladnije je bilo u Somboru, gde je u šest sati izmeren minus 21 stepen. Ako se izuzmu Sjenica i Pešterska visoravan gde su prethodnih dana beležene ekstremno niske temperature, sutra će u Srbiji osvanuti najhladnije jutro od kako je počeo ledeni talas.

Kako kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu, za sutra se očekuje da će najniža jutarnja temperatura biti minus 22 što će biti izmereno na severu Bačke, Banatu i na Pešterskoj visoravni. U Novom Sadu će ujutru biti minus 18, dok će najviša dnevna biti tek minus 11.

Još dve osobe stradale su usled smrzavanja, jedna u opštini Sombor, druga na teritoriji opštine Jagodina. Jedna od nastradalih osoba je pronađena na području Sombora, odnosno sela kod Apatina, dok je drugo nastradalo lice pronađeno na teritoriji Jagodine. Dvanaest osoba u Srbiji umrlo je od smrzavanja, najnoviji je tragični bilans talasa hladnoće i snežnih padavina koje su zahvatile zemlju. Uglavnom se radi o osobama koja žive u skromnim uslovima bez grejanja, a niske temperature su doprinele da dođe do tragičnog ishoda, izjavio je danas Tanjugu načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.
Izvor: Blic
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 4538
Povezane teme

sneg u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.