Komentara: 3
Pregleda: 845

Sutra besplatni preventivni pregledi u Višnjevcu

08.11.2023. u 09:32h
Izvor: Subotica.com
Besplatna preventivna akcija "Selu u pohode" biće održana sutra (9. novembar), od 8 do 10h, u prostorijama MZ "Višnjevac" (Marka Oreškovića 20).
Sutra besplatni preventivni pregledi u Višnjevcu

Zainteresovani građani imaće priliku da prekontrolišu krvni pritisak, šećer u krvi, kao i da odrade FOB- test koji određuje prisustvo minimalnog krvarenja u stolici, a ženama će se raditi papatorni pregled dojki.

Zdravstveni radnici utvrđivaće indeks telesne mase pacijentima, a merenja će se vršiti na vagi koja koja određuje i procenat masnog tkiva, vode i viscelarne masti, meri mišićnu i koštanu masu i određuje konstituciju tela. Preciznija merenja će dati mogućnost da se kompletnije sagleda status uhranjenosti i daju preciznija uputstva i saveti u vezi sa ishranom, unosom tečnosti i fizičkom aktivnosti.

Lekari Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje deliće savete o značaju preventivnih i skrining pregleda, a pušači će dobiti savete za prestanak pušenja.

Socijalno najugroženijim stanovnicima ove mesne zajednice, volonteri Crvenog krsta podeliće pakete hrane i higijene. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 meseci i 3 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 845
Povezane teme

selu u pohode

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.