Komentara: 13
Pregleda: 1663

Sutra 15. sednica Skupštine grada

03.11.2021. u 15:36h
Izvor: Subotica.com
Odbornici Skupštine grada u ovom sazivu sutra će se sastati 15. put i razmatraće 34 tačke dnevnog reda. Najvažnije među njima su Izveštaj o ostvarenju budžeta Grada za period od 1. januara do 30. septembra, Izmena PDR-a za delove grada „Željezničko naselje“, „Makova sedmica“ i deo zone „Mali Radanovac“, Izmena Odluke o opštinskim putevima, ulicama i nekategorisanim putevima, Odluka o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji Grada i Odluka o stipendiranju studenata.
Sutra 15. sednica Skupštine grada

U periodu od januara do septembra budžet Grada Subotice je raspolagao sa sredstvima koja premašuju 5,5 milijardi dinara, što iznosi 73,71 odsto planiranog godišnjeg obima. Upoređujući sa istim prihodima i primanjima u odnosu na isti period prethodne godine, raspolagano je sa 13,93 odsto više sredstava.

- Čestitam gradonačelniku i Gradskoj upravi na ovakvim rezultatima. Verujem da će ova odluka biti jednogasno usvojena, jer je i predstavnik opozicije glasao „za“  na sednici Odbora za finansije i budžet - istakao je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada, na današnjoj konferenciji za medije. - Uz to, usvajaće se izmena PDR-a, a osnovni razlog za to je izgradnja železničke pruge. Izmenom Odluke o opštinskim putevima proširiće se nadležnosti upravljača lokalnih puteva, našeg javnog preduzeća, a uz to omogućiće se infrastukturno ulaganje i posle 1. novembra, ukoliko to vremenske prilike dozvole. Naravno, ovo rešenje se odnosi na javne površine koje nisu obuhvaćene zimskim održavanjem puteva i neće negativno uticati na rad zimske službe.

Sutra 15. sednica Skupštine gradaIzmenom Odluke o stipendiranju studenata, veći akcenat će se staviti na socijalni položaj porodice studenata. Javna preduzeća i ustanove izmeniće svoje statute zbog uvođenja bunjevačkog jezika u službenu upotrebu.

Sednica počinje u 9 časova, kada i prenos koji možete da pratite na našem sajtu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 1663

Povezana vest

Povezane teme

Skupština grada Subotice

skupština subotice

balint pastor

sednica skupštine grada

gradska skupština

skupštinsko zasedanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.