Komentara: 0
Pregleda: 2929

Sudiju treznili posle "saobraćajke"

17.05.2010. u 23:41h
Izvor: Večernje novosti
Sudiju treznili posle "saobraćajke"

Sudija Osnovnog suda u Subotici Žužana Đorđević oštetila je drugo vozilo na parkingu u Muškatirevićevoj ulici u centru Sente i pobegla. Kada ju je policija pronašla i privela, odbila je da uradi alko-test, pa je u pritvoru zadržana 12 časova.

Incident se dogodio u nedelju 9. maja u popodnevnim časovima kada je Žužana Đorđević na parkingu vozilom udarila druga kola i nanela materijalnu štetu od 20.000 dinara.

Đorđevićeva je, navodno, pobegla sa lica mesta, a posle dva sata policija ju je pronašla u njenoj kući i privela, a u stanici je odbila da uradi alko-test.
Kako se po novom Zakonu o bezbednosti u saobraćaju svako ko odbije alko-test smatra pijanim, sudija Đorđević je zadržana u policijskoj stanici 12 časova.

U Policijskoj upravi Kikinda, potvrđeno je da su iz ovih razloga priveli sudiju Đorđević i da je urađena uobičajena procedura kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za nastalu štetu.

Posebno saopštenje o ovom slučaju, dodaju u PU nisu davali, jer je Đorđevićeva jedno od 100 lica na ovom području koje su od početka godine zadržane zbog sumnje na vožnju u alkoholisanom stanju.
Istražni sudija Osnovnog suda u Subotici Svetlana Radonjić koja je te nedelje dežurala u Senti izjavila je da ju je policija obavestila o incidentu.

- Obaveštena sam da je jedno vozilo na parkingu oštetilo drugo, te da je to vozilo kojim je načinjen prekršaj u vlasništvu Žužane Đorđević - ističe sudija Radonjić. - Kako sam proverila i nedvosmisleno utvrdila da ovde nema sumnje i da se ne radi o krivičnom delu, nisam ni izlazila na istragu, jer je ovaj slučaj dalje u nadležnosti policije i Prekršajnog suda.

Pokušali smo da kontaktiramo sa Žužanom Đorđević, koja je odbila da da izjavu za medije. Ona je i dalje sudija Osnovnog suda u Subotici, a kikindska policija je protiv nje podnela prekršajnu prijavu.

Izvor: Večernje novosti
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2929
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.