Komentara: 0
Pregleda: 1713

Subvencionisanje zapošljavanja u "Metro"-u

18.09.2010. u 13:23h
Izvor: RTV Yueco
Subvencionisanje zapošljavanja u "Metro"-u

Kompanija Metro Keš end Keri potpisala je danas sa predsednikom Vlade Vojvodine Bojanom Pajtićem sporazum o subvencioniranom zapošljavanju 120 radnika u Subotici.

U novom objektu Metroa u tom gradu posao će uz 120 osoba naći još 60 radnika, a svečano otvaranje hipermarketa kompanije Metro zakazano je za 20. oktobar.

Član Upravnog odbora Metro Keš end Kerija Ferenc Sič je rekao da je u pet prodajnih objekata zaposleno ukupno 1.500 radnika, a da će u Subotici direktno i preko dobavljača otvaranjem novog objekta posao naći oko 200 do 250 radnika.

"Radnici su trenutno na obuci i uskoro će početi da rade", kazao je Sič.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je rekao da je potpisivanjem sporazuma sa Metroom uvećan broj zaposlenih u tom objektu zahvaljujući subvencijama pokrajinske administracije.

"U ovoj smo godini u Subotici zaposlili oko 1.200 radnika, na nivou pokrajine taj broj je oko 17.500", naveo je Pajtć.

On je podsetio da je u avgustu ove godine u Vojvodini 6.500 nezaposlenih manje nego u istom periodu prošle godine, što je, kako je ocenio, odličan rezultat u vreme ekonomske krize.

Izvor: Tanjug

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1713
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.