• Pregleda: 3131

Subvencionisane cene komunalnih usluga od naredne godine

Nova odluka Gradske Skupštine o subvencionisanju cena komunalnih usluga primenjivaće se od iduće godine. Tom odlukom definisane su kategorije korisnika ovih prava medju kojima su socijalno ugrožena lica, invalidi i penzioneri.
Subvencionisane cene komunalnih usluga od naredne godine

Do sada su penzioneri stariji od 65 godina sa područja grada besplatno koristili gradski prevoz, dok tu mogućnost nisu imala starija lica iz prigradskih naselja.

Novo rešenje predviđa da besplatan prevoz mogu da koriste svi penzioneri, bez obzira na mesto stanovanja, ali pod uslovom da su im primanja manja od 25 hiljada dinara. Svi ostali penzioneri će, bez obzira na visinu primanja, moći kod Suboticatransa da obezbede popust na mesečnu kartu u iznosu od od 85 odsto za gradski prevoz i 20 odsto popust na linijama prigradskog prevoza.

Nova odluka takodje predviđa da po subvencionisanim cenama komunalne usluge mogu da koriste i učesnici ratnih sukoba 1990–te godine.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

4
Ferid Odgovori
Šta je dobijeno???????
putnik Odgovori
zašto ste se okomili na penzionere. ko je još na redu da uzme i to malo što je ostalo SRAMOTA
bingo Odgovori
Da li se subvencija odnosi na 1990 godinu konkretno,ili na ratne sukobe 90-ih godina?
Nije mi tekst bas jasan...
tetka Odgovori
Smešno........... Sad Vulin reče da socijalno ugrožena lica tj. korisnici socijalne pomoći treba da rade i zarade svoj novac.

A odabrali su kategoriju - penzionere koji siroti i onako najmanje koriste autobuski prevoz. Kome mi to zamazujemo oči glupostima !
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.