Komentara: 3
Pregleda: 6321

Obezbeđene povlastice za ratne veterane

06.11.2014. u 14:22h
Izvor: Subotica.com
Predsednik Gradskog odbora ratnih veterana - U.O.S.YU Aleksandar Panić sa svojim timom i sa Milimirom Vujadinovićem, članom Gradskog veća zaduženim za oblast socijalne zaštite grada Subotice, kao i neposredno sa drugim udruženjima, učestvovali u izradi i iznalaženju rešenja tj. pomoći u vidu povlastica Ratnim Veteranima – “učesnicima ratova”.
Obezbeđene povlastice za ratne veterane

Kao rezultat i "prvi" iskorak posle četrnaest godina u dodeli povlastica Ratnim Veteranima, Ratnim Vojnim Invalidima, članovima porodice poginulih boraca, umrlih vojnih invalida i penzionerima, činioci Vlasti grada Subotice su na sednici Gradskog veća održanoj 30. novembra usvojili Pravilnik o subvencionisanju cena koje obuhvataju komunalne usluge sledećih javno-komunalnih i javnih preduzeća, i to na sledeće stavke:

  • Snabdevanje vodom za piće – JKP “Vodovod i kanalizacija“ Subotica
  • Prečišćavanje i odvođenje otpadnih voda – JKP “Vodovod i kanalizacija“ Subotica
  • Sakupljanje, odvoženje i deponovanje  otpada – JKP “Čistoća i zelenilo“ Subotica
  • Dimničarske usluge – JKP “Dimničar“ Subotica
  • Usluge gradskog i prigradskog prevoza - JP “Subotica-trans“ Subotica.

Pravilnik propisuje više kategorija subvencija koje se kreću i zavise od kategorije “učesnika ratova”, odnosno visene primanja ličnog dohotka po domaćinstvu, a subvencije se kreću od 100-50-30 i 20% i primenjivaće se od 1. januara naredne godine.

Iz Udruženja naglašavaju da u povlastice za ratne veterane i članove njihovih porodica nisu uvršteni kao segment potrebe ove populacije predlozi za oslobađanje plaćanja administrativnih taksi na gradskom nivou za sve “učesnike ratova” i besplatni udžbenici za svu decu do završetka njihovog osnovnog ili srednjeg stručnog obrazovanja, a čiji su roditelji  “učesnici ratova”.

Udruženje U.O.S.YU  poziva sve koji u vojnoj knjižici imaju upisano “učešće u ratu” od 17. avgusta 1990. pa do 26. juna 1999. godine, odnosno imaju status Ratni veteran (RV) i Ratni vojni invalid (RVI) da se jave u udruženje radi upisa u socijalnu kartu.

Sedište Udruženja se nalazi u prostorijama MZ "Novi grad", u ulici Segedinski put br. 20, a radno vreme je radnim danima od 15 do 17 časova. Više informacija možete dobiti putem telefona 064/54-83-111.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 6321

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.