Komentara: 4
Pregleda: 3524

Subvencije za privrednike

14.11.2013. u 17:56h
Izvor: RTV Yueco
Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, potpisao je ugovore sa predstavnicima malih i srednjih preduzeća i preduzetničkih radnji u Vojvodini, koji su ostvarili pravo na subvencije na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za privredu.
Subvencije za privrednike

Subvencije su bile namenjene malim i srednjim preduzećima i preduzetničkim radnjama u sektoru proizvodnih delatnosti od interesa za unapređenje privrede u AP Vojvodini. Ukupan iznos dodeljenih sredstava za podsticaj preduzećima i preduzetnicima iznosio je 17,5 miliona dinara. Od toga, 10,5 miliona dinara usmereno je za kapitalne subvencije, odnosno za nabavku opreme i mašina, a sedam miliona dinara za tzv. tekuće subvencije, odnosno za nabavku repromaterijala potrebnog za proizvodnju.

Prema rečima pokrajinskog sekretara Vasina, sam tok konkursa pokazao je da postoji veliko interesovanje sa mnogo kvalitetnih ideja. Istakavši da ova sredstva nisu dovoljna da odgovore na sve zahteve u regiji sa dva miliona stanovnika, Vasin je najavio da će naredne godine biti otvorena Kancelarija za preduzetnike, "gde ćemo ostvarivati efikasniju i direktnu saradnju", te da će konkurs biti ponovljen na proleće.

"Svaka od 100-nak konkursnih aplikacija sadržala je u sebi ideju koja je donosila povećanje profitabilnosti, a samim tim i povećanje zaposlenosti", rekao je sekretar Vasin i naveo da je zato teško bilo napraviti selekciju. "Uvažili smo tri kriterijuma. Pre svega, podržali smo one ideje koje za krajnju ambiciju imaju stvaranje novog proizvoda ili poboljšanje efikasnosti rada. Zatim , pokušali smo sredstva ravnomerno da raspodelimo u sve delove Vojvodine i na kraju, da iskombinujemo pomoć u malim iznosima i jednu vrstu pomoći nekom većem preduzeću. Želeli smo da pokrajinska Vlada odlučujuće doprinese oporavku preduzeća koje je značajno za neki grad i region, a da, s druge strane, finansijski pomognemo one projekte koji sa malim sredstvima daju izuzetne rezultate", istakao je Miroslav Vasin.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3524
Povezane teme

vlada vojvodine

miroslav vasin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.