Komentara: 0
Pregleda: 4830

Subotičkoj teniserki, Jeleni Rajić, potrebna pomoć!

09.06.2010. u 18:17h
Izvor: Blic
<p>Jeleni Rajić, jednoj od najtrofejnijih subotičkih teniserki, dijagnostifikovana je vaskularna malformacija, odnosno izmenjen je krvni sud, unutar zavr&scaron;etka kičmene moždine, pa je dovedeno u pitanje ne samo bavljenje tenisom, već i normalan život 22-godi&scaron;nje Subotičanke. Ukoliko ne dođe do operacije, koju je moguće izvesti u klinici &bdquo;Sent Jano&scaron;" u Budimpe&scaron;ti i koja ko&scaron;ta osam hiljada evra, preti joj paraplegija i trajna vezanost za kolica.</p>
Subotičkoj teniserki, Jeleni Rajić, potrebna pomoć!

Problemi su počeli u aprilu prošle godine, kada je Jelena osetila da joj trnu prsti na nogama. U roku od četiri dana u potpunosti je izgubila moć hodanja i prebačena je na neurohiruršku kliniku u Novom Sadu. Posle sedmodnevnog tretmana kortikosteroidima, počela je ponovo da uči da hoda uz pomoć hodalice. Potom je u Sremskoj Kamenici bila na četiri pregleda magnetnom rezonancom, a rezultati su poslati u zdravstvene centre u Beogradu, Osijeku, Zagrebu, Ljubljani i Minhenu, gde je potvrđeno da mora da se radi operacija na kičmenoj moždini, pošto je malformacija ustanovljena između dvanaestog grudnog i slabinskog kičmenog pršljena.


- Sada se dosta dobro krećem, ali i dalje osećam utrnulost u stopalima i ne osećam ih kako treba. Međutim, medicinski stručnjaci ističu da ću, ukoliko ne dođe do operacije, ponovo imati iste probleme, sa još gorim ishodom. Ne samo da neću moći da hodam, niti da se bavim sportom, već neću moći ni majka da budem. Sa druge strane, hirurški zahvat bi eliminisao mogućnost novog „napada" i mogla bih čak i da se vratim tenisu - rekla je Jelena.


Nakon kontakta sa prof. dr Jožefom Njarijem sa klinike „Sent Janoš" u Budimpešti, koji je specijalizovan za operacije kičmene moždine, zakazan je pregled u glavnom gradu Mađarske, nakon koga je dr Njari prihvatio da u toku ove godine, čim se prikupe potrebna sredstva, operiše teniserku.


Akciju prikupljanja pomoći za operaciju Jelene Rajić pokrenuo je UO Sportskog saveza Subotice, uz saglasnost Nemanje Simovića, člana Gradskog veća zaduženog za sport, i Modesta Dulića, pokrajinskog sekretara za sport. Svi oni koji žele da finansijski pomognu subotičkoj teniserki mogu to učiniti preko žiro računa Sportskog saveza Subotice 355-1032013-38, sa naznakom „Za Jelenu Rajić".

 

Igrala sa Anom i Jelenom
Jelena Rajić je, kao teniserka TK „Palić", osvojila oko 70 pehara na domaćim i stranim takmičenjima. Zajedno sa Anom Ivanović, za reprezentaciju tadašnje Jugoslavije, osvojila je četvrto mesto na Evropskom prvenstvu za takmičarke do 14 godina. Ona je 2003. godine bila prvak države u konkurenciji do 16 godina, a naredne i u dve godine starijoj kategoriji. Potom prelazi u Crvenu zvezdu, gde je sa Jelenom Janković doprinela osvajanju dvostruke titule prvaka države, nakon čega je put vodi u SAD, gde je sa uspehom nastupala za koledž Južna Karolina.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4830
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.