Komentara: 22
Pregleda: 7699
Foto

Subotičkoj Opštoj bolnici dodeljena akreditacija

03.07.2019. u 16:48h
Izvor: Subotica.com
Opštoj bolnici u Subotici danas je dodeljena akreditacija na sedam godina, što je najduži period trajanja ovog sertifikata.
Subotičkoj Opštoj bolnici dodeljena akreditacija

Komisija spoljašnjeg ocenjivačkog tima Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova obavila je ocenjivanje kvaliteta rada bolnice, prema kriterijumima i standardima za ustanove sekundarnog nivoa zdravstvene  zaštite. Na osnovu rezultata, Opšta bolnica ocenjena je ocenom 4-5 sa čak 88 odsto uspešnosti.

- Ovo je jedan od važnijih datuma u poslednjih nekoliko godina. Akreditacioni status za period od sedam godina je kruna višegodišnjeg uloženog ogromnog rada svih zaposlenih – smatra dr Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice u Subotici.  – Ovo je i obaveza za sve nas da održimo ciljeve vezane za akreditaciju, a to znači svakodnevno unapređivanje rada i kvaliteta usluga, skraćivanje dužine hospitalizacije, ulaganje u novu opremu i edukaciju. U protekle dve godine u investicije u bolnici iznosile su više od 500 miliona dinara,  a ovih dana smo dobili novi operativni mikroskop, nove monitore i respiratore...  U Angio sali ove godine zbrinuto je više od 200 infarkta što je veliki uspeh. Svakih mesec dana  stiže nešto od vredne kapitalne opreme kojom smo zamenili aparate stare 15 i više godina. Zalaganjem gradonačelnika Subotice Bogdana Labana, republička Kancelarija za javna ulaganja odobrila je da finansira kompletnu obnovu bolnice, vrednu 20 miliona evra,  čime će ona dobiti izgled bolnice 21. veka u svakom pogledu – od smeštaja pacijenata, uslova rada  za lekare, nove opreme...

Subotičkoj Opštoj bolnici dodeljena akreditacija

Prethodni proces akreditacije rađen je 2016. godine i tada je Opšta bolnica sertifikat dobila na tri godine.

- Bio sam na čelu tima koji je pre tri godine obavio spoljašnje ocenjivanje, a prvi među jednakima bio sam i sada i moram da kažem da je u ovom periodu urađen veoma veliki iskorak u ovoj ustanovi – ističe Nenad Sretenović, predsednik komisije za akreditaciju. – Sada je ceo proces akreditacije dobio jednu novu dimenziju, kvalitet je  podignut na viši nivo što znači da je proces akreditacije živeo sve ove godine. U subotičkoj Bolnici naišli smo na jedan otvoren i iskren pristup, jednu prijateljsku atmosferu, koja je u mnogome pomogla da ovaj zajednički posao obavimo lakše. Spoljašnje ocenjivanje i dodela sertifikata su samo događaji a proces akreditacije je proces koji traje i nikada ne bi trebao da prestane.

Subotičkoj Opštoj bolnici dodeljena akreditacija

Po rečima Vladimira Arsenovića, direktora Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova, nije često da ustanova koja pruža sekundarni nivo zadravstvene zaštite ostvari ovakav rezultat.

- Ostvaren je uspeh od 88.54 odsto što je više nego dovoljno jer je prema pravilniku više od 70 odsto potrebno da bi se dobio sertifikat na sedam godina – istakao je Arsenović. – Bolnica je ocenjivana kroz 20 oblasti, to na osnovu 925 kriterijuma i 70 kriterijuma za bezbednost, od kojih nijedan ne sme biti ocenjen manjom ocenom od četvorke. Raduje me činjenica što postoji kontinuirani trend poboljšanja rada. Svi smo mi ovde zbog pacijenata, kojima moramo da pružimo što bolji kvalitet usluga a to ćemo postići jedino ako i sami kontinuirano učimo i usavršavamo se.

Izvor: Subotica.com
Svečanost povodom dodele sertifikata za akreditaciju Svečanost povodom dodele sertifikata za akreditaciju Svečanost povodom dodele sertifikata za akreditaciju Svečanost povodom dodele sertifikata za akreditaciju Svečanost povodom dodele sertifikata za akreditaciju Svečanost povodom dodele sertifikata za akreditaciju Svečanost povodom dodele sertifikata za akreditaciju Svečanost povodom dodele sertifikata za akreditaciju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 7699

Povezana vest

Povezane teme

bolnica

bolnica subotica

slobodan puškar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.