• Pregleda: 5840

Subotička bolnica dobila akreditaciju na sedam godina

U postupku reakreditacije, Komisija tima Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije (AZUS) ocenjivala je rad ove zdravstvene ustanove kroz 15 oblasti, a rešenje je doneto juče, kojim se Opšta bolnica Subotica akreditovala na period od sedam godina.
Subotička bolnica dobila akreditaciju na sedam godina

Komisija sačinjena od četiri člana spoljašnjeg ocenjivačkog tima AZUS-a, ocenjivala je kvalitet rada subotičke bolnice u periodu od 13. do 17. maja, prema kriterijumima i standardima za ustanove sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite.

- Poseta spoljašnjih ocenjivača Opštoj bolnici u Subotici protekla je u atmosferi otvorenosti i široke saradnje sa rukovodstvom, koordinatorom za akreditaciju i članovima timova za samoocenjivanje kao i sa svim zaposlenima u ustanovi - saopšteno je iz Opšte bolnice Subotica.

U okviru procesa reakreditacije, organizovane su "Fokus grupe" sa pacijentima, zaposlenima u ustanovi i partnerima bolnice, na kojima su tokom razgovora, učesnici mogli da iznesu svoje utiske i mišljenje o radu ove zdravstvene ustanove.

- Za sve zaposlene ovo je bilo vrlo prijatno iskustvo, ali i veliki izazov da radimo još bolje i kvalitetnije, na zadovoljstvo naših pacijenata. Opšti utisak je da ustanova sledi kontinuitet akreditacionog procesa i unapređenja kvaliteta rada i bezbednosti pacijenata - dodaje se u saopštenju.

Izvor: Subotica.com

Da li ste zadovoljni radom, uslugama i uslovima u subotičkoj bolnici?

povezane teme

22
Овца за шишање Odgovori
Можете ли замислити да не добије?!
NASMEJANI Odgovori
Isto kao da slusam onog glavnog tragicnog lika iz svih dnevnika....kakva sarena laza!Nazalost svi mi znamo u kakvom losem stanju je nasa gradska bolnica,koliko osoblja manjka,aparata ne radi i tako u nedogled.Umesto sto pokusavaju da slazu narod nekim usminkanim izvestajima partijskih kolega,lepo neka se obezbede sredstva i posteni izvodjaci radova za rekonstrukciju cele bolnice,nabavku novih aparata i naravno mnogo mnogo bolji uslovi za sve zaposlene i dovodjenje svega sto uveliko manjka.Nasa gradska bolnica zaista treba da bude za primer i sve pohvale na pruzenoj zdrastvenoj pomoci svim nasim sugradjanima kojima je to potrebno,a ne ovako da se pokusava kroz sramne izjave uhvatiti jos po koji najjeftinjji i bezstidni politicki poen.
Indijanac Odgovori
Ova naša Bolnica je najbolja, najlepša, najsavremenija bolnica na svetu.
Samo da ni u kom slučaju nemate potrebe na tu stranu ni glavu da okrenete, a ne tamo da se lečite.
Sigurno se ova komisija koja je došla u posetu unapred najavila, pa su i šalteruše naglo postale najljubaznije osobe na svetu, pune razumevanja i volje da jadnim, iznemoglim i bolesnim pacijentima što više olakšaju boravak i lečenje do kraja u ovoj ustanovi.
Realno Odgovori
Sto ne pitate gradjane, bolesnike o misljenju ove sramne institucije? Ne daj Boze, da se razbolis u Subotici.
Doktor
Uvek imas drugu soluciju a to je privatno :)
Realno
@DOKTOR

Pa privatno opet kod tebe za dobre pare,gde si nasmejan i nekako drugacije se ponasas sa pacijentima.
Sramota !
U bolnici veterinar,a u privatnoj klinici doktor.
Sve treba,da vas je sramota!
Zaposleni
Ne prihvatam tvrdnju da radim u sramnoj instituciji. Svako treba da gleda sebe i da polazi od sebe. Pogledajte koliko ima bacenih opusaka i pored znakova zabrane pusenja. Pogledajte kakav toalet u holu ostavljaju posetici nakon poseta. Pogledajte parkiranje na mestima gde je neophodan prolaz sanitetskih vozila, uz postojece znakove zabrane parkiranja. Toga nema u vasim kritikama.
Petar
@Zaposleni-kada bi direktor bolnice odobrio da se izravna onaj deo iza neurološke ambulante i rehabilitacije i makar naspe tucanik, i zaposleni i pacijenti bi dobili prostran parking.
Kada bi se ponovo otvorila za pacijente zadnja kapija, rasteretio bi se glavni ulaz.
Direktor nije nikada ušao na rehabilitaciju, nikada na psihijatriju.Pojma nema na šta mu odeljenja liče.
Ne kažem da treba sestre i doktori da ribaju toalete, to nije njihov posao. Ali direktor je pootpuštao spremačice i angažovao firmu koja po ugovoru čisti bolnicu.Ta firma fušeriše tako što angažuje manje spremačica nego što je bolnici potrebno. Jedna spremačica duži najmanje dva cela odeljenja. Jednom dnevno stigne samo da pređe jedno odeljenje. Je li to normalno?
Ponavljam,ja državi za zdravstveno platim sve što mi traži i što sam obavezan. I ostali građani.A taj novac ode između ostalog na putne troškove direktoru koji svaki dan putuje iz NS.Nije bio ni jedan doktor iz SU koji bi mogao biti direktor? Nemoguće.
zaposleni Odgovori
U našu bolnicu je u poslednje 2 god pristiglo aparata koliko nije za zadnjih 10 god. Prelistajte malo u pretragama...
Mi smo narod kojem nikada nije dovoljno dobro. I kada se bude odradila ta rekonstrukcija ni to nece biti dobro. Uvek ce se naci dezurni kriticari koji ce konstatovati da to nije kako izgleda. Realno uvek sve moze bolje, ali ako covek krene prvo od sebe. U inostranstvu se skupo placa svaki ali bas svaki i najmanji pregled. I naravno da su tamo zaposleni mnogo ljubazniji. Naravno...kod nas je plata kakva jeste a preko je ta sestra placena ali od novca tih pacijenata koji skupo plate svaku uslugu. Zato neka se svako prvo okrene oko sebe razmisli šta je ucinio pa onda kritikuje okolinu....
SW
Kada resite vasu osnovnu kulturu(ne treba Becka skola) onda mozete pricati o aparatima.
Dodle pssst !
Realno
Dakle kod vas princip koliko para toliko muzike?
Petar
Ovde ste plaćeni od one trećine plate što mi svaki mesec odbiju na račun penzionog, socijalnog i ZDRAVSTVENOG osiguranja. Plaćeni ste od mojih para, koje sam ja zaradio.
Što se mene tiče slobodno neka ukinu zdravstveno osiguranje. Da vam ni dibara ne dam u subotičku bolnivu. Ja ću se onda lečiti privatno. A ti u subotičkoj bolnici sam zaradi svoju platu, od svoga rada, svoje stručnosti i svoje ljubaznosti.
1205
Kakvi aparati??? Kad sam se poradjala,ostala mi je rucka od porodjajnog stola u ruci jer je godinama vec slomljena,a o sobi da ne pricam. Kupatilo je budjavo, smrdi, a bar to odeljenje bi trebalo biti sredjeno gde su trudnice i bebe. Svuda probina vlaga na zidovima,kreveti su uzasni,udubljeni duseci i onda kad vam donesu bebu vi sa sve ranom trebate ustati iz tog kreveta.UZAS I SRAMOTA!!!! Kada mi radjen ultrazvuk,gel stoji u casi od pekarskog jogurta, aloooo o cemu pricamo kad ni casu nemaju!!!!
Petar Odgovori
Jel sada akreditovana i besna šalteruša iz ortopedske ambulante?
zaposleni Odgovori
Petre....izracunaj koliki se deo odbija od plate za zdravstveno. Zatim otidji i pitaj koliko se utrosi samo za sterilizaciju nekog instrumenta. Videces da nema ni za to. Svi mislite da je preko to džabe. Ko god ide negde na odmor uplacuje posebno osiguranje. Zasto ? Pa preko je jeftina zdravstvena zastita. I vi svi imate mogucnost izbora.
Petar
Oh, ne mislim ja da je išta napolju džabe. Ali kada platim putno i zdravstveno osiguranje, pa zaglavim tamo u bolnicu, bar je čist toalet. Ovi što akredituju sigurno nisu išli u toalete po odeljenjima.
Verovatno nisu probali ni hranu koju dajete bolesnicima-jedna viršla ili jedan kolut najgore salame, na primer.
Možda to i nije predmet akreditacije.
I vidi... Šta uostalom mene kao pacijenta briga koliko košta medicinski materijal i procedure. Ja sam platio što je država od mene tražila. Platio sam i participaciju. Ako mi nešto ugrade na operaciji platio sam i šrafove, šipke, pločice, bajpas. (Obaška to, što ljudi plate novo, a vi ugradite polovno).Šta vam ja dugujem,pa me tretirate kao psa kada ležim u bolnici?
Ako si na studijama bio na budžetu imao si i dom i menzu i besplatnu školarinu. Znači više nego mnogi.
Uostalom, niko te nije terao da studiraš za doktora. Šta smo ti mi to još kao građani dužni da bi ti radio svoj posao kako treba? Ja porez plaćam i sve ostale dažbine.
Marija Odgovori
Nije najgore ali kod specijaliste mozes doci preko veze ili za 6-10 meseci. Lekari iscrpljeni i umorni pa i nervozni,Tako da pacijenti mogu pojedine lekare da lece, OSETI SE RASPAD SISTEMA.nazalost. Rukovodstvo treba mnogo vise i bolje da radi,Dobra organizaija je veliki deo posla.
Zaposleni
250.000 pregleda godisnje. 13000 operacija. Da li je to raspad sistema? Nemojte siriti lazi i dezinformacije. Zbog nas koji radimo u bolnici, zbog pacijenata. U svojoj ambulanti sam danas imala 45 pregleda !!!
Petar
@Zaposleni. Toliko pregleda imate jer lekari opšte prakse šalju pacijenta specijalisti za svaku glupost. I kada treba i kada ne treba.
A ti lekari opšte prakse po ambulantama su svedeni samo na pisare-popunjavaju upute za specijalistu, upute za komisiju, hranarine, naloge za kućnu negu i recepte.
Lekari na tom osnovnom nivou rade samo administrativne poslove. Ispada da kod njih evetualno može zbog blažeg nazeba da se ode u smislu lečenja, a za sve ostalo oni samo prosleđuju.
Organizujte se kako treba kao zdravstveni sistem, pa nećete imati gužve.
Silvija Odgovori
Koliko je sve sjajno pitajte roditelje sada preminule devojčice od 3 godine i 8 meseci. Sigurno bi pohvalili bolnicu, stručan i profesionalni pristup.Ocenili bi sve sa čistom desetkom. Uzalud nama aparati, visoke ocene te devojčice više nema a roditelji su osuđeni na doživotnu patnju.
Zaposleni
Ovakve reci, ako niste ucestvovali u lecenju deteta, su kleveta. Sramotno je to sto ste napisali. Iskreno saucesce roditeljima.
Zaposleni 100
Silvija, ako znate nesto o greskama u lecenje deteta kazite to nacelnicima. Ako ne znate, cinite SRAMOTNU KLEVETU. Sucesce roditeljima
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.