Komentara: 5
Pregleda: 4746
Foto

Subotičkim poslodavcima predstavljeni javni pozivi Nacionalne službe za zapošljavanje

24.02.2023. u 13:03h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama subotičke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje danas su predstavljeni svi nedavno raspisani javni pozivi i konkursi namenjeni poslodavcima i nezaposlenim licima.
Subotičkim poslodavcima predstavljeni javni pozivi Nacionalne službe za zapošljavanje

Ukupno 13 javnih poziva i konkursa prezentovano je danas pred oko 30 poslodavaca iz Subotice. Bila je to prilika da se oni koji planiraju da konkurišu detaljnije upoznaju sa uslovima i načinom apliciranja.

Naše mere odnose se na  programezapošljavanje, na programe dodatnog obrazovanja i obuke, kao i na programe podsticanja zapošljavanja osoba sa invaliditetom . Kada su u pitanju mere dodatnog obarzovanja tu imamo programe stručne prakse, pripravništva, obuke na zahtev poslodavca i program sticanja praktičnih znanja. Za program zapošljavanja imamo javne pozive za zapošljavanje teže zapošljivih kategorija, za organizovanje i sprovođenje javnih nabavki i samozapošljavanje - objašnjava Dragana Vranješ, načelnik Odeljenja za programe zapošljavanja, preduzetništvo, obrazovanje i obuke u NSZ Filijala Subotica - Program stručne prakse , zapošljavanje lica iz teže zapošljivih kategrija, javni radovi i samozapošljavanje su godinama najaktuelniji javni pozivi. Subvencija zarade osobama sa invaliditetom bez radnog iskustva je takođe veoma aktuelana mera.

Subotičkim poslodavcima predstavljeni javni pozivi Nacionalne službe za zapošljavanjeSubotička kompanija "Bomax" godinama aplicira na javne pozive Nacionalne službe za zapošljavanje. Iz ovog preduzeća dodaju da i ove godine planiraju da povećaju broj radnika kroz neke od ovih mera zapošljavanja.

- Još uvek nismo doneli odluku na koje tačno konkurse ćemo aplicirati, ali pošto se preduzeće širi imaće potrebu za dosta kadrova - navodi Anamarija Kovač iz kompanije "Bomax" - I ove godine učestvovaćemo na sajmovima zapošljavanja koje organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje. Prethodne godine smo upravo zahvaljujući tom sajmu zaposlili tri osobe. U našem okrugu se otvaraju nove kompanije, a postojeće se šire i zaista misli da sve one mogu da iskoriste ove pogodnosti za zapošljavanje novih kadrova.

Subotičkim poslodavcima predstavljeni javni pozivi Nacionalne službe za zapošljavanjePrezentacija javnih poziva i konkursa biće održana 1. marta u Malom Iđošu, a 3. marta u Bačkoj Topoli.

Izvor: Subotica.com
Forum za poslodavce u subotičkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje Forum za poslodavce u subotičkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje Forum za poslodavce u subotičkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje Forum za poslodavce u subotičkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje Forum za poslodavce u subotičkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje Forum za poslodavce u subotičkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje Forum za poslodavce u subotičkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje Forum za poslodavce u subotičkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 4746

Povezane vesti

Povezane teme

zapošljavanje u Subotici

Nacionalna služba za zapošljavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.