Komentara: 12
Pregleda: 1917

Subotički urbanisti zablistali na 32. Međunarodnom salonu urbanizma u Nišu

10.11.2023. u 11:09h
Izvor: Subotica.com
Na 32. Menuđnarodnom salonu urbanizma, koji je održan sredinom nedelje u Nišu, JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje osvojilo je priznanje za Plan generalne regulacije VIII za zone "Železničko naselje", "Makova sedmica" i deo zone "Mali Radanovac". Inače, ovaj plan Skupština grada usvojila je u junu.
Subotički urbanisti zablistali na 32. Međunarodnom salonu urbanizma u Nišu

Jedan od osnovnih zadataka urbanista Tanje Mijatović i Alekse Petrića bio je da izrade plan generalne regulacije za ova naselja koji će biti usklađen sa planovima višeg reda, poput prostornog plana brze pruge.

Znamo da je u toku izgradnja brze pruge u Subotici i mi smo morali našu saobraćajnu infrastruktutru da povežemo sa njihovim nadvožnjacima kako bi građani mogli da pređu sa jednog kraja grada na drugi - počinje priču Petrić - Prethodnim planom na ovom području bio je predviđen veliki broj novih ulica, pa smo to preispitali i u nekim delovima smo ukinuli planirane ulice, jer nema potrebe za njima, a na nekim delovima smo proširili našu saobraćajnu infrastrukturu kako bi se obezbedili preduslovi za uvođenje vodovoda, gasa, kanalizacije... 

Subotički urbanisti zablistali na 32. Međunarodnom salonu urbanizma u NišuSubotički urbanisti zablistali na 32. Međunarodnom salonu urbanizma u Nišu

Da su izradili plan dostojan pohvale od strane stručne javnosti svedoči i priznanje koje je preduzeće u kom rade osvojilo na Međunarodnom salonu urbanizma u Nišu, koji se tradicionalno organizuje na Svetski dan urbanizma.

Na 32. Međunarodnom salonu urbanizma okupili su se urbanisti i planeri iz celog regiona. Izloženo je 138 radova u 11 različitih kategorija, a odlukom žirija naš rad je dobio priznanje - objašnjava Mijatović - Osim prilagođavanja prostornom planu brze pruge, cilj našeg plana bio je i prilagođavanje prostornom planu područja posebne namene Subotičke pustare i jezera i prilagođavanje generalnom urbanističkom planu Subotica - Palić do 2030. godine. Naš zadatak je bio da korigujemo saobraćajnice, proširimo regulaciju ulica za planiranu infrastrukturu, sagledamo potrebe stanovništva, definišemo namene, pravila građenja i drugo.

Subotički urbanisti zablistali na 32. Međunarodnom salonu urbanizma u Nišu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 meseci i 3 nedelje
Komentara: 12
Pregleda: 1917
Povezane teme

plan generalne regulacije

priznanje

javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.