Komentara: 7
Pregleda: 3428
Foto

Subotički ugostitelji mogu da računaju na pomoć Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

29.12.2022. u 09:56h
Izvor: Subotica.com
Subotički ugostitelji mogu da računaju na pomoć Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

Udruženje ugostitelja Subotice organizovalo je juče popodne sastanak  na kome je bilo reči o merama podrške Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam na koje mogu da računaju u narednoj godini, ali i inicijativama ugostitelja i iznalaženju rešenja za određene probleme u cilju boljeg i efikasnijeg pružanja usluga.

- Mi smo tu da podržimo ugostitelje. Grad Subotica i Udruženje ugostitelja su veoma aktivni kada je reč o apliciranju na konkursima Sekretarijata, mogu slobodno reći da je subotičko Udruženje jedno od najaktivnijih i da su njegovi članovi za ove dve godine dobili su više od 50 miliona dinara podrške – poručio je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam - Mi nismo ovde da bi oprostili ikome ko krši zakon, ne može da se ne plaća porez, ne izdaju fiskalni računi ili ne prijavljuju radnici i o tome razgovora nema. Možemo da razgovaramo o promeni politike inspekcijskog nadzora, da najpre bude preventivna, a potom represivna, ali samo ukoliko se poštuje zakon. Podržaćemo svaku inicijativu koja je utemeljena na zakonu, ovo je početak dijaloga o tome kako možemo svi zajedno da pomognemo i ugostiteljima ali i gostima koji koriste njihove usluge.

Subotički ugostitelji mogu da računaju na pomoć Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizamUdruženju ugostitelja Subotice je 104 objekta, koji zapošljavaju oko hiljadu radnika. Ono što je mnoge od njih obradovalo je da na podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam mogu da računaju svi koji imaju najmanje jednog zaposlenog.

Kaznena politika, beskompromisno zatvaranje lokala, kao i nedostatak kvalitetne radne snage su među  najvećim problemima ugostitelja.

Subotički ugostitelji mogu da računaju na pomoć Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam- Naša inicijativa se tiče politike kažnjavanja ugostiteljskih objekata kada se dogode greške, treba razdvojiti određene stvari kada su u pitanju greške i namera. Politika kažnjavanja  u ovom trenutku nije adekvatna, svaka greška se plaća zatvaranjem lokala, a to je ozbiljna stvar i dolazimo u situaciju da mnogi lokali ne mogu više da rade. Treba da se  razdvoji namera vlasnika lokala od nemara zaposlenog – predočava Vjekoslav Ostrogonac, predsednik Udruženja ugostitelja Subotice. – Naš predlog je da postoji izbor kazne, da li je novčana ili zatvaranje lokala, a da se mera zatvaranja skrati sa 15 na sedam dana. Da se ugovorom o radu definišu obaveze zaposlenog i da on snosi odgovornost za svoj postupak. Do sada smo imali dobru saradnju, nadam se da će tako biti i ubuduće, očekujem razumevanje i verujem da će inicijativu preneti na pravo mesto.

Sastanku je prisustvovao i Srđan Samardžić, član Gradskog veća za privredu.

Subotički ugostitelji mogu da računaju na pomoć Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

Izvor: Subotica.com
Sastanak ugostitelja sa pokrajinskim sekretarom za turizam i privredu Sastanak ugostitelja sa pokrajinskim sekretarom za turizam i privredu Sastanak ugostitelja sa pokrajinskim sekretarom za turizam i privredu Sastanak ugostitelja sa pokrajinskim sekretarom za turizam i privredu Sastanak ugostitelja sa pokrajinskim sekretarom za turizam i privredu Sastanak ugostitelja sa pokrajinskim sekretarom za turizam i privredu Sastanak ugostitelja sa pokrajinskim sekretarom za turizam i privredu Sastanak ugostitelja sa pokrajinskim sekretarom za turizam i privredu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 3428
Povezane teme

Nenad Ivanišević

vjekoslav ostrogonac

ugostiteljstvo

udruženje ugostitelja subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.