Komentara: 0
Pregleda: 4858

Subotički rvači najuspešniji na turniru

08.02.2009. u 10:51h
<p>Rvački klub Potisje bio je u sportskoj hali Zavoda &bdquo;Banja Kanjiža" domaćin prvog turnira za seniorki Kup Srbije u rvanju grčko rimskim stilom, na kojem je odziv takmičara bio prilično dobar, po&scaron;to je na dve strunjače snage odmerilo 89 boraca iz 12 klubova.</p>

Najbrojniji i najubedljiviji bili su rvači Spartaka (Subotica) koji su ekipno zauzeli prvo mesto sa 39 bodova, ispred rvača novosadske Vojvodine 28 bodova koji su evidentirani kao takmičari Rvačkog saveza Srbije zbog suspenzije novosadskog kluba usled neraščišćenih finansijskih obaveza, a dalje slede Proleter (Zrenjanin) 24, Partizan (Beograd) 15, Potisje (Kanjiža) 13, Radnički (Kragujevac) 10, Radnički (Beograd) i Senta po 5, a ostali nisu uspeli da uknjiže bodove.

Selektor reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac izuzetno je zadovoljan učinkom reprezentativaca, kojima je ovo bila provera forme posle bazičnih priprema na Rtnju, mada je bilo očito da se još oseća ukočenost u mišićima.

Glavni favoriti Kristijan Fris, Davor Štefanek i Radomir Petković u ovoj konkurenciji su bili superiorni, Dejan Franjković je potvrdio da se na njega može računati sasvim ozbiljno, međutim, Petar Balo nije pružio maksimum, dok je Aleksandar Maksimović nastupao u težoj kategoriji do 74 kg, gde je i konkurencija za najviši plasman bila najžešća, jer se nadmetalo čak 20 rvača.

Slaven Dokmanac je upravo u ovoj kategoriji načinio podvig, koje i nije neko iznenađenje, pošto je već 12 godina na strunjači. U finalu je na poene savladao Milana Todorovića (Radnički, Kragujevac), ali konkurencija u ovoj kategoriji takva da između osam takmičara najčešće odlučuju nijanse i trenutna inspiracija. Iznenađenje je načinio veteran Đorđe Miolski (Proleter), koji je u finalnoj borbi do 84 kg nadmudrio Gorana Bojanića (Vojvodina) i slavio pobedom na poene.

Selektor Milorad Dokmanac da će on dobiti priliku da brani boje Srbije na međunarodnim turnirima, a možda izbori mesto i u sastavu za Mediteranske igre. U finalu do 96 kg okršaj reprezentativaca Bojana Mijatova (Proleter) i Dejana Franjkovića pripao je na poene Subotičaninu, ali je u drugoj rundi bilo i diskutabilnih odluka sudija, na štetu Mijatova.

Pojedinačni plasman po kategorijama - 55 kg: 1. Sabolč Futo (Spartak), 2. Kristian Gazdag (Potisje), 3. Viktor Nemeš (Senta), Ninoslav Štefanek (Spartak); 60 kg: 1. Kristian Fris (Proleter), 2. Senad Rizvanović (Spartak), 3. Mario Štefanek (Spartak), Atila Vajda (Potisje); 66 kg: 1. Davor Štefanek (Spartak), 2. Boban Boškov (Vojvodina), 3. Norbert Zeldi (Potisje), Nenad Solar (Vojvodina); 74 kg: 1. Slaven Dokmanac (Vojvodina), 2. Milan Todorović (Radnički, Kragujevac), 3. Valdemar Štajer (Vojvodina), Petar Balo (Senta); do 84 kg: 1. Đorđe Miolski (Proleter), 2. Goran Bojanić (Vojvodina), 3. Goran Bulatović (Partizan), Dragutin Dukić (Radnički, Beograd); 96 kg: 1. Dejan Franjković (Spartak), 2. Bojan Mijatov (Proleter), 3. Vujadin Bosnić (Spartak), Aleksandar Sreić (Radnički, Kragujevac); do 120 kg: 1. Radomir Petković (Partizan), 2. Vladimir Marić (Vojvodina), 3. Jožef Apro (Spartak), Vukašin Pejović (Partizan).

Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4858
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.