Komentara: 0
Pregleda: 3781

Subotički osnovci dobili robote

19.05.2017. u 13:06h
Izvor: RTV
Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić uručila je danas predstavnicima subotičkih škola "Ivan Goran Kovačić" i "Kizur Ištvan" setove robota za učenje programiranja, a za učenike je održana i interaktivna prezentacija o bezbednosti na internetu i radionica robotike.
Subotički osnovci dobili robote

- Internet je sjajno mesto i za zabavu i za učenje, ali u virtuelnom svetu morate da budete pažljivi isto kao i u stvarnom svetu, da budete aktivni ali i svesni opasnosti - poručila je Matić subotičkim osnovcima kojima je predstavljen program kampanje "IT karavan 02" u kulturnom centru "Nepker".

Ona je podsetila na aktuelne pretnje na internetu, na igru "plavi kit", ali i druge "igre izazova", kao i na sajber napad "wannacrypt", upozorivši decu da je neophodno da zaštite i svoje računare, ali prvenstveno sebe, svoju porodicu i prijatelje.

- Ne komunicirajte sa nepoznatima, ne ostavljajte svoje lične podatke onlajn i razgovarajte sa roditeljima i nastavnicima o onome što vam se dešava na internetu - poručila je Matić i pozvala decu da se za sva pitanja i savete obrate kontakt centru Ministarstva na broj telefona 19833, na koji mogu i da prijave zlostavljanje ili uznemiravanje na internetu.

Đacima se obratio i Igor Jurić, osnivač Fondacije Tijana Jurić, koji je istakao značaj saradnje sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija u borbi za zaštitu dece na internetu.

On je naveo da je Fondacija, uz podršku Ministarstva realizovala projekat "Bezbednost na internetu, bezbednost u životu", koji je imao 40 edukativnih radionica za učenike viših razreda osnovnih škola o pravilnom korišćenju interneta, bezbednosti i mogućim zloupotrebama dece na internetu.

Kampanja Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, za pametnu i bezbednu upotrebu novih tehnologija "IT karavan" pokrenuta je 2016, a ove godine traje od 12. aprila do 25. maja u gradovima: Novi Pazar, Pirot, Niš, Zaječar, Kraljevo, Užice, Čačak, Valjevo, Kragujevac, Subotica, Novi Sad, Pančevo i Sombor.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3781
Povezane teme

Škola Kizur Ištvan

Oš Ivan Goran Kovačić

OŠ Kizur Ištvan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.